Κλείσιμο

Αλλάξτε τις μετακινήσεις σας, με ηλεκτρικό πατίνι, ποδήλατο ή σκούτερ

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μία τέτοια αγορά στην τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον.

Η ζωή στην πόλη έχει γίνει, σε κάποιες περιπτώσεις, δύσκολη. Ατελείωτα ραντεβού, υπερβολική κίνηση, ελάχιστος χώρος για παρκάρισμα. Παράλληλα, η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει το κόστος των καυσίμων και έχει κάνει τη χρήση του αυτοκινήτου καθημερινά εξαιρετικά ασύμφορη. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάποιες συνήθειές σας, τουλάχιστον όσον αφορά στις μεταφορές; Επιλέγοντας να αγοράσετε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως ένα πατίνι, ένα ποδήλατο ή ένα ηλεκτρικό σκούτερ, ζείτε περισσότερο “πράσινα” και εξοικονομείτε έξοδα βενζίνης, που, αυτή την περίοδο, δεν είναι καθόλου λίγα.

Οι περισσότεροι θέλουν να αλλάξουν τις μετακινήσεις τους. Ήρθε η ώρα!
Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της McKinsey που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2021 σε άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών τα οποία μετακινούνται με οποιονδήποτε τρόπο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, το 70% σημειώνουν ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιούν ποδήλατο, μοτοποδήλατο (ηλεκτρικό ή παραδοσιακό) ή ηλεκτρικό σκούτερ για την καθημερινή τους μετακίνηση. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις είναι, φυσικά, και το ότι θέλουν να μειώσουν τη χρήση ΙΧ. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Focus Bari (Ιούλιος 2022), πάνω από τους μισούς έλληνες οδηγούς αυτοκινήτου σημειώνουν ότι θα μειώσουν τη χρήση του αυτοκινήτου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ ένας στους πέντε το έχει ήδη κάνει. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που θέλουν να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο σχετίζεται με το υψηλό κόστος συντήρησης, αλλά και το κόστος των καυσίμων.

Μεγάλο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και σκούτερ
Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή εδώ και αρκετά χρόνια, όσον αφορά σύντομες μετακινήσεις μέσα σε πόλεις. Και στην Ελλάδα έχουν δραστηριοποιηθεί εταιρείες που δίνουν τη δυνατότητα να τα ξεκλειδώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για διαδρομές, καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτυπο μέσω mobile app και ηλεκτρονικής πληρωμής. Πλέον, βέβαια, τα ηλεκτρικά πατίνια προτιμούνται από πολλούς και ως ιδιόκτητα μέσα μετακίνησης, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και πολύτιμο χρόνο. Στην αγορά θα βρείτε, πλέον, μεγάλη ποικιλία από μοντέλα και ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν αυτή τη λύση για μικρές διαδρομές εντός πόλης ή ακόμη και για υβριδικές μετακινήσεις (πηγαίνοντας δηλαδή με το πατίνι έως το μετρό ή κάποιο άλλο σταθερό μέσο τροχιάς).

Πέρα από τα ηλεκτρικά πατίνια, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά έχουν αποκτήσει τελευταία και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ιδιαίτερα μετά τις επιδοτήσεις που προσφέρονται για την αγορά τους από το κράτος, οι οποίες φτάνουν το 40% επί της τιμής προ φόρων. Ουσιαστικά, πρόκειται για ποδήλατα τα οποία διαθέτουν μπαταρία, καθώς και ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί επικουρικά, προσφέροντας στον αναβάτη τους την επιπλέον δύναμη που χρειάζεται ιδιαίτερα σε ανηφορικές διαδρομές. Κατά τα άλλα, η λειτουργία και η εμφάνισή τους προσεγγίζει κανονικά ποδήλατα με ταχύτητες και φρένα, ωστόσο, σας διευκολύνουν εκεί που με ένα κανονικό ποδήλατο θα είχατε εξαντληθεί λιγάκι παραπάνω. Επιπλέον, σας επιτρέπουν να φτάσετε στον προορισμό σας πιο άνετα, χωρίς να ιδρώνετε σε ανηφόρες.

Επιπρόσθετα, στην αγορά θα βρείτε και ηλεκτρικά σκούτερ, που διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες και ηλεκτρικό κινητήρα, επιτυγχάνοντας ταχύτητες που μπορούν να συγκριθούν, σε κάποιες περιπτώσεις, με τα βενζινοκίνητα. Και σ’ αυτή την περίπτωση, πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία νέα αγορά, εκμεταλλευόμενοι την επιδότηση που προσφέρει το κράτος (μάλιστα, επιδοτείται και η αγορά δεύτερης μπαταρίας).

Αποκτήστε το δικό σας ηλεκτροκίνητο όχημα
Η αγορά ενός τέτοιου μέσου μεταφοράς μπορεί να μετατραπεί, αυτή την περίοδο, σε μία ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου δανείου Green Fast Loan από την Eurobank, μπορείτε να διευκολυνθείτε στην αγορά ενός νέου ηλεκτρικού πατινιού, ποδηλάτου ή σκούτερ, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια στις μετακινήσεις σας. Κάνοντας, μάλιστα, την αίτησή σας έως και τις 30.09.2022, μπορείτε να αποκτήσετε το Green Fast Loan χωρίς έξοδα δανείου. Μπορείτε να λάβετε έως και 5.000 ευρώ, ενώ η αίτησή σας ολοκληρώνεται σε τρία απλά βήματα μόνο με το εκκαθαριστικό σας και, εφόσον εγκριθεί, υπογράφετε εκείνη τη στιγμή ώστε η εκταμίευση να γίνει άμεσα. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε εσείς το ποσό της δόσης το οποίο θα πληρώνετε κάθε μήνα, ενώ έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε το Green Fast Loan σας οποιαδήποτε στιγμή πριν λήξει χωρίς καμία επιβάρυνση και να έχετε δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη.

skouter

Με το Green Fast Loan, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα πράσινα προϊόντα, όπως συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού, π.χ. θερμοπομπούς, κλιματιστικά, αλλά και λευκές οικιακές συσκευές, π.χ. κουζίνες, φούρνους, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και καταψύκτες.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να συμπληρώσετε την online αίτησή σας για Green Fast Loan ή εάν έχετε απορίες μετά την ολοκλήρωσή της, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην ειδική γραμμή εξυπηρέτησης για τα online προϊόντα της Eurobank στο 210-9555455.

Πράσινη μετακίνηση ίσον οικονομική μετακίνηση
Η μικροκινητικότητα ήρθε για να μείνει στις πόλεις. Οι μετακινήσεις με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν σημαντικά, αφήνοντας το αυτοκίνητο στην άκρη για χάρη ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, που προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Σκεφτείτε, λοιπόν, μία τέτοια αγορά και εκμεταλλευτείτε δυνατότητες που σας προσφέρονται, όπως το Green Fast Loan, για να αλλάξετε την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις σας. Τώρα είναι η στιγμή να ζήσετε πιο πράσινα, να εξοικονομήσετε ενέργεια και να γλιτώσετε κίνηση και χαμένο χρόνο στην πόλη, ακολουθώντας, παράλληλα, και τις τάσεις της εποχής.
 

Advertisement

Πηγή: skai.gr