Κλείσιμο

Πώς να διαβάσεις τα βασικά στοιχεία του αστρολογικού σου χάρτη

Ο αστρολογικός γενέθλιος χάρτης είναι ένα screenshot του ουρανού -με καταγραφές από τις θέσεις των πλανητών, του ήλιου, της σελήνης και άλλων βασικών ουράνιων στοιχείων την ακριβή στιγμή που γεννιέται κάποιος.

Πιθανόν σε κάποια συζήτηση έχεις ακούσει εκτός από το ζώδιο, τον ωροσκόπο και τη σελήνη που είναι οι τρεις βασικές πληροφορίες για το αστρολογικό προφίλ κάποιου. Αν έχεις δοκιμάσει να ασχοληθείς παραπάνω θα έχεις δει πως υπάρχει ένας κυκλικός χάρτης που ”μιλά” μία διαφορετική γλώσσα. Αυτός είναι ο γενέθλιος χάρτης.

Σκέψου το ως εξής: ο αστρολογικός γενέθλιος χάρτης είναι ένα screenshot του ουρανού —με καταγραφές από τις θέσεις των πλανητών, του ήλιου, της σελήνης και άλλων βασικών ουράνιων στοιχείων την ακριβή στιγμή που γεννιέται κάποιος.

Ας πούμε ότι τα γενέθλιά σου είναι στις 3 Αυγούστου. Ενώ ο ήλιος μπορεί να ήταν στον Λέοντα, η σελήνη -η οποία κινείται αρκετά γρήγορα – αλλάζει θέση κάθε δύο έως δυόμισι μέρες – θα μπορούσε να είναι στους Ιχθύς ή στον Ζυγό. Ο ήλιος που αλλάζει θέση κατά τη διάρκεια της ημέρας, περνά κάθε περίπου δύο ώρες σε ένα ζώδιο.

Και όλες αυτές οι θέσεις επηρεάζονται κι από τη χρονιά. Έτσι, ενώ κάποιος που γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1993, στη 1:30 π.μ. στην Αθήνα είναι Λέων με σελήνη Υδροχόου και ωροσκόπο Διδύμους, ενώ ένα άλλο μωρό της 3ης Αυγούστου που ήρθε στον κόσμο το 1987 στις 3:30 π.μ. είναι ένας Λέων με Σελήνη στον Σκορπιό και ωροσκόπο Καρκίνο. Έτσι, ενώ και οι δύο άνθρωποι έχουν τον ήλιο τους στον Λέοντα, οι άλλες χαρακτηριστικές θέσεις χρωματίζουν διαφορετικό το πώς βιώνουν συναισθήματα (όσον αφορά το ζώδιο της σελήνης τους) ή έρχονται σε επαφή με άλλους όταν είναι έξω στον κόσμο (ο ωροσκόπος).

Όλα αυτά σημαίνει ότι η πλήρης ημερομηνία γέννησής, η ώρα και ο τόπος γέννησης είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του χάρτη γέννησής σας.

Πώς να υπολογίσεις τον γενέθλιο χάρτη 

Αναζήτησε στο Google “δωρεάν αστρολογικός γενέθλιος χάρτης” ​​και θα βρείτε πολλούς ιστότοπους που προσφέρουν ειδικές φόρμες για να το υπολογίσετε.

Οι πλανήτες

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση της σημασίας των πλανητών στον γενέθλιο χάρτη.

Ήλιος: Η βασική ταυτότητα, η εικόνα του εαυτού μας. Σελήνη: Η συναισθηματική μας πυξίδα, τι μας φέρνει ασφάλεια, πώς μας αρέσει να φροντίζετε τους άλλους Ερμής: Το στυλ επικοινωνίας, πώς σκεφτόμαστε και πώς ακούμε Αφροδίτη: Πώς σχετιζόμαστε, πώς δείχνετε στοργή, την αίσθηση της ομορφιάς Άρης: Η ενέργειά μας, ο τρόπος δράσης, η σεξουαλική μας ορμή Δίας: Πώς φτιάχνουμε την τύχη μας και την εμπειρία της αφθονίας Κρόνος: Πώς αντιμετωπίζουμε περιορισμούς, προκλήσεις, μαθήματα ζωής και ευθύνες Ουρανός: Πώς επαναστατούμε και αγκαλιάζουμε αυτό που μας κάνει διαφορετικούς Ποσειδώνας: Πώς φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε Πλούτωνας: Πώς διεκδικούμε τη δύναμή μας και βιώνουμε τη μεταμόρφωση Ωροσκόπος: Πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Τα 12 ζώδια
Καθένας από τους παραπάνω πλανήτες θα βρεθεί σε ένα από τα 12 ζώδια. Το πώς εκφράζεται ο πλανήτης σε αυτό το ζώδιο προσφέρει πληροφορίες για την προσωπικότητά μας. Για παράδειγμα, το να γεννηθείς με τον Άρη – τον πλανήτη της δράσης – σε αργό, σταθερό ζώδιο της γης όπως ο Ταύρος σημαίνει ότι είσαι κάθε άλλο παρά γρήγορος και παρορμητικός όταν πρόκειται να κινήσεις τη μπάλα μπροστά στους στόχους σου.

Κριός (κυβερνάται από τον Άρη): Ανταγωνιστικός, παιχνιδιάρης, προσανατολισμένος στη δράση Ταύρος (κυβερνάται από την Αφροδίτη): Πραγματιστής, πολυτελής, αισθησιακός Δίδυμοι (που κυβερνάται από τον Ερμή): Περίεργος, επικοινωνιακός, έξυπνος Καρκίνος (κυβερνάται από το φεγγάρι): Συναισθηματικός, αναζητά ασφάλεια Λέων (κυβερνάται από τον ήλιο): Χαρισματικός, ορμητικός, αισιόδοξος Παρθένος (κυβερνάται από τον Ερμή): Προσανατολισμένος στις υπηρεσίες, εγκεφαλικός, ευαίσθητος Ζυγός (κυβερνάται από την Αφροδίτη): Διπλωματικός, φιλόζωος, κοινωνικός Σκορπιός (κυβερνάται τόσο από τον Άρη όσο και από τον Πλούτωνα): Ιδιωτικός, ισχυρός, αγαπά την οικειότητα Τοξότης (κυβερνάται από τον Δία): Ελεύθερο πνεύμα, αφιλτράριστο που αναζητά την περιπέτεια Αιγόκερως (κυβερνάται από τον Κρόνο): Εργατικός, φιλόδοξος, παραδοσιακός Υδροχόος (κυβερνάται από τον Ουρανό): Ανθρωπιστής, αντισυμβατικός, προσανατολισμένος στο μέλλον Ιχθύς (κυβερνάται από τον Ποσειδώνα): Ενσυναίσθητος, πνευματικός, ευφάνταστος

Τα στοιχεία
Τα 12 ζώδια χωρίζονται σε τέσσερα στοιχεία: φωτιά, γη, αέρα και νερό. Το καθένα έχει τη δική του έκφραση και υποδηλώνει διάφορες ιδιότητες. Για παράδειγμα, τα ζώδια του νερού τείνουν να είναι τα πιο διαισθητικά και συναισθηματικά του ζωδιακού κύκλου, ενώ τα ζώδια της φωτιάς έχουν πάθος. Τα ζώδια της Γης είναι γενικά πραγματιστές και τα ζώδια του αέρα τείνουν να είναι εγκεφαλικά και κοινωνικά.

Φωτιά: Κριός, Λέων, Τοξότης Γη: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως Αέρας: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος Νερό: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς

Οι Ποιότητες
Κάθε ζώδιο κατατάσσεται και σε μία από τις τρεις βασικές ποιότητες: παρορμητική, σταθερή ή μεταβλητή. Υπάρχουν τέσσερα ζώδια ανά ποιότητα. Τα παρορμητικά ζώδια είναι οι εμπνευστές του ζωδιακού κύκλου που μπορεί να δυσκολεύονται με τη συνέχεια. Βρίσκονται στο ξεκίνημα μίας σεζόν. Τα σταθερά ζώδια είναι τα πιο αποφασιστικά (και επίσης πιο πεισματάρικα) του ζωδιακού κύκλου και πέφτουν στην καρδιά μιας εποχής. Και τα μεταβλητά ζώδια είναι τα πιο ευπροσάρμοστα – αλλά και ευχάριστα – ζώδια, και μας μεταφέρουν από τη μια εποχή στην άλλη.

Παρορμητικά: Κριός (αρχή άνοιξης), Καρκίνος (αρχή καλοκαιριού), Ζυγός (αρχή φθινοπώρου), Αιγόκερως (αρχή χειμώνα) Διορθώθηκε: Ταύρος (μέση άνοιξη), Λέων (μέση καλοκαιριού), Σκορπιός (μέση πτώσης), Υδροχόος (μέσος χειμώνας) Μεταβλητά: Δίδυμοι (τέλος άνοιξης), Παρθένος (τέλος καλοκαιριού), Τοξότης (τέλος φθινοπώρου), Ιχθείς (τέλος χειμώνα)

Οι οίκοι
Κάθε γενέθλιος χάρτης χωρίζεται επίσης σε 12 οίκους, που ο καθένας αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη πτυχή της ζωής.

Πρώτος Οίκος του Εαυτού: κυβερνάται από τον Κριό Δεύτερος Οίκος Εισοδήματος: κυβερνάται από τον Ταύρο Τρίτος Οίκος Επικοινωνίας: κυβερνάται από τους Διδύμους Τέταρτος Οίκος της Οικιακής Ζωής: κυβερνάται από τον Καρκίνο Πέμπτος Οίκος του Ρομαντισμού και της Αυτοέκφρασης: κυβερνάται από τον Λέοντα Έκτος Οίκος Καθημερινής Ρουτίνας και Ευεξίας: κυβερνάται από την Παρθένο Έβδομος Οίκος Συνεργασίας: κυβερνάται από τον Ζυγό Όγδοος Οίκος των συναισθηματικών δεσμών, του σεξ και των κοινών πόρων: κυβερνάται από τον Σκορπιό Ένατος Οίκος της Περιπέτειας και της Ανώτερης Μάθησης: κυβερνάται από τον Τοξότη 10ος Οίκος Καριέρας και Δημόσιας Εικόνας: κυβερνάται από τον Αιγόκερω 11ος Οίκος Δικτύωσης, Μακροπρόθεσμων Ευχών και Φιλίας: κυβερνάται από τον Υδροχόο 12ος Οίκος της Πνευματικότητας: κυβερνάται από Ιχθείς

Πώς να διαβάσεις τον γενέθλιο χάρτη σου
Οι επαγγελματίες αστρολόγοι ξοδεύουν χρόνια μελετώντας και ερμηνεύοντας όλα τα στοιχεία.

Η πλήρης κατανόηση ενός γενέθλιου χάρτη απέχει πολύ από κάτι που μπορεί κανείς να μάθει σε μια ώρα, ένα απόγευμα ή ακόμα και μετά από μερικές μέρες μελέτης. Με την αυτοδιδασκαλία ή δουλεύοντας δίπλα σε έναν επαγγελματία αστρολόγο, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσεις την αυτογνωσία, θα απολαύσεις στοιχεία προσωπικής ανάπτυξης και θα ανακαλύψεις περισσότερα για τη γλώσσα των άστρων.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: Ζώδια