Ζέιν Μάλικ σε Ρίσι Σούνακ: Όταν ήμουν μικρός είχα ανάγκη τα σχολικά γεύματα – Δώστε τα σε όλα τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια

Ο 29χρονος τραγουδιστής, πρώην μέλος των One Direction βασιζόταν σε δωρεάν σχολικά γεύματα, όταν ήταν παιδί και μεγάλωνε στο Μπράντφορντ

Ο Ζέιν Μάλικ κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, να «δώσει σε όλα τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια» δωρεάν σχολικά γεύματα για να μετριάσει την επισιτιστική ανασφάλεια κατά τη διάρκεια της κρίσης του κόστους ζωής.

Ο 29χρονος τραγουδιστής, πρώην μέλος των One Direction, βασιζόταν σε δωρεάν σχολικά γεύματα, όταν ήταν παιδί και μεγάλωνε στο Μπράντφορντ.

Πρόσφατα ο τραγουδιστής έγινε πρεσβευτής της Food Foundation, βρετανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης που εξασφαλίζει τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη και υποστηρίζει την εκστρατεία της Feed the Future. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για να του ζητήσει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό του Νοεμβρίου ώστε να επεκτείνει το όριο για δωρεάν σχολικά γεύματα και να συμπεριλάβει νέους από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Επί του παρόντος, στην Αγγλία και την Ουαλία, παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως 16 ετών δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα εάν ζουν σε νοικοκυριό που λαμβάνει επιδόματα που σχετίζονται με το εισόδημα, όπως την Καθολική Πίστωση, και έχει ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 7.400 αγγλικές λίρες μετά φόρων.

Περίπου 1,9 εκατομμύρια παιδιά δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα στην Αγγλία, σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού μαθητικού πληθυσμού. Όμως, σύμφωνα με το Food Foundation, τέσσερα εκατομμύρια παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με επισιτιστική ανασφάλεια τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περίπου το 40% των διεκδικητών Καθολικής Πίστωσης έχουν θέσεις εργασίας, που σημαίνει ότι κερδίζουν περισσότερα από το όριο των 7.400 λιρών, το οποίο στη συνέχεια τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν σχολικά γεύματα.

«Αυτά τα παιδιά υποφέρουν από έλλειψη συγκέντρωσης, μερικά καταφεύγουν ακόμη και στην κλοπή φαγητού από τις σχολικές καντίνες επειδή πεινούν τόσο πολύ, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μεσημεριανό»,έγραψε ο τραγουδιστής στην επιστολή. «Αισθάνονται επίσης ντροπή, η οποία επηρεάζει άμεσα τη σωματική και ψυχική τους υγεία» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη τη δική του προσωπική εμπειρία ως παιδί που μεγάλωσε με δυσκολίες. «Ξέρω πώς είναι αυτή η ντροπή, την έχω δει από πρώτο χέρι, καθώς μεγαλώνοντας στο Μπράντφορντ βασιζόμουν σε δωρεάν σχολικά γεύματα. Προσωπικά βίωσα το στίγμα γύρω από την επισιτιστική ανασφάλεια».

«Ελπίζω ότι γράφοντας αυτή την επιστολή μπορούμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα ξαναβιώσει αυτή την πείνα και το στίγμα, καθώς η εμπειρία μου δεν είναι μοναδική, είναι μία μάχη που δυστυχώς δίνουν πολλά παιδιά στην Αγγλία αυτή τη στιγμή».

Πηγή: skai.gr