Vittorio De Sica: Ο σκηνοθέτης που ανακάλυψε ξανά τη Σοφία Λόρεν

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βιτόριο ντε Σίκα, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα τη ζωή της σπουδαίας Ιταλίδας ηθοποιού Σοφία Λόρεν όταν την έκανε πρωταγωνίστριά του   

Μαζί με τον Βισκόντι και τον Ροσελίνι, ο Βιτόριο ντε Σίκα είναι ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του ιταλικού νεορεαλισμού, που με τις ταινίες και την «κινηματογραφική» ζωή του άφησε εποχή.

Μέσα σε 73 χρόνια – ο σπουδαίος σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή στις 13 Νοεμβρίου το 1974 – ο ντε Σίκα έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες, σκηνοθέτησε μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, παντρεύτηκε δύο φορές (λέγεται ότι έκανε «διπλή ζωή» αλλάζοντας τους δείκτες των ρολογιών στο σπίτι του, ώστε να γιορτάζει και με τις δύο οικογένειές του τα Χριστούγεννα), ήταν καθολικός, αλλά και κομμουνιστής, είχε εθιστεί στον τζόγο, ενώ η δεύτερή του σύζυγος, ηθοποιός Μαρία Μερκαντέρ, ήταν η αδελφή του Ραμόν Μερκαντέρ που δολοφόνησε τον Τρότσκι.

Αυτές είναι μερικές μόνο λίγες από τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του εκρηκτικού σκηνοθέτη, που φυσικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο μεγαλείο του έργου του.

Vittorio De Sica και Σοφία Λόρεν

Ο «Ιταλός Κάρι Γκράντ» που έγινε ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες

Ξεκινώντας την καριέρα του ως ηθοποιός σε «ανάλαφρες» κυρίως ταινίες, ο ντε Σίκα, που ήταν ομολογουμένως ένας πολύ ωραίος άντρας, θεωρείτο ο «Ιταλός Κάρι Γκραντ». Κανείς λοιπόν δεν περίμενε πως ένας από τους πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου θα συνόδευε τον Φελίνι, τον Παζολίνι, τον Βισκόντι, τον Ροσελίνι και τόσους άλλους σπουδαίους συμπατριώτες του στο «πάνθεον» των καλύτερων Ιταλών σκηνοθετών.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr