Αndrea Bocelli στο «Πρωινό μας»: Είμαι χαρούμενος που θα έρθω στην Ελλάδα – Έμαθα να αγαπώ την ελληνική κουλτούρα από τα σχολικά μου χρόνια

«Το ελληνικό κοινό είναι πολύ προσηλωμένο, εγκάρδιο, στοργικό και γι’ αυτό νιώθω μεγάλη ευθύνη», ανέφερε ο σπουδαίος τενόρος στη συνέντευξή του στη Φαίη Σκορδά 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό μας» και τη Φαίη Σκορδά, στον ΣΚΑΪ, έδωσε ο παγκοσμίου φήμης τενόρος, Andrea Bocelli.  Λίγες μέρες πριν από τη μεγαλειώδη συναυλία του στις 18 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στην όπερα μίλησε στη Φαίη Σκορδά για τον καλλιτέχνη και για τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο του πιο δημοφιλούς τενόρου στον κόσμο. 

«Είμαι χαρούμενος που θα έρθω σύντομα στην Αθήνα, έχει περάσει καιρός που δεν τραγούδησα στη χώρας σας. Συνάντησα ένα πολύ φιλικό κοινό και ανυπομονώ να επιστρέψω», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Αndrea Bocelli. 

Στο ερώτημα της παρουσιάστριας για το πώς νιώθει ο ίδιος που θα συναντήσει ξανά το ελληνικό κοινό και ποιες είναι οι σκέψεις του για τη χώρα μας, ο Andrea Bocelli είπε: «Γνωρίζω για τη χώρα σας από τα σχολικά μου χρόνια. Έμαθα να αγαπώ την ελληνική κουλτούρα από τότε που διδάχθηκα για τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και όχι μόνο… Και όλους τους υπόλοιπους ασφαλώς, τον Αναξαγόρα, τον Αναξιμένη κοκ. 

Το ελληνικό κοινό είναι πολύ προσηλωμένο, εγκάρδιο, στοργικό και γι’ αυτό νιώθω μεγάλη ευθύνη. Το να τραγουδήσω μπροστά σε τόσα πολλά άτομα ένα ρεπερτόριο, σαν αυτό που θα φέρω στην Ελλάδα, είναι μεγάλη ευθύνη και είμαι σίγουρος ότι πολλά άτομα θα το ακούσουν, ίσως, για πρώτη φορά. Και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να έρθω στην Ελλάδα σε μια καλή φυσική κατάσταση και ελπίζω να συμβεί έτσι».

Ένας άνθρωπος όπως εσείς, ο μεγαλύτερος τενόρος του κόσμου, του είπε η Φαίη Σκορδα και ο Αndrea Bocelli, χωρίς δεύτερη σκέψη, της απάντησε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια…». Για το αν έχει άγχος για τις συναυλίες του, ο Αndrea Bocelli ήταν, επίσης, ειλικρινής: «Ανησυχία υπάρχει πάντα, γιατί για να κάνεις καλά αυτή τη δουλειά, χρειάζεται ενδιαφέρον, πρέπει πάντα να δίνεις το μέγιστο. Δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσει κανείς εκεί και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, αλλά πρέπει να προσπαθήσει για να γίνει αυτό και εγώ το πράττω». 

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα έρθει μία ημέρα νωρίτερα στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του, καθώς μετά τη συναυλία θα βρεθεί στη χώρα του για την ετήσια συναυλία στο Teatro del Silenzio. Κάθε Ιούλιο, ο διάσημος τενόρος κάνει μία συναυλία στο συγκεκριμένο θέατρο, το οποίο ανοίγει μόνο για τη συγκεκριμένη συναυλία. «Είναι κάτι σημαντικό, γιατί μπορώ να παρουσιάσω στη χώρα μου ένα μικρό μέρος της πραγματικότητας, όχι τόσο γνωστής σε πολλά άτομα, σε όλο τον κόσμο, και μπορούν να μάθουν για την Τοσκάνη και συγκεκριμένα το κομμάτι της Τοσκάνης που έχω γεννηθεί και μεγάλωσα». 

Για το ντοκιμαντέρ για τον ίδιο, στο οποίο εμφανίζεται και η σύζυγός του, ο Αndrea Bocelli είπε: «Ξεκινήσαμε από την πλατεία του Αγίου Πέτρου με την ευλογία του Αγίου Πατέρα, και γυρίσαμε με το άλογο δίπλα στη Francesina, όπου οι προσκυνητές ανά τους αιώνες πήγαιναν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ίσως εγώ να το έκανα ανάποδα και αυτοί να το έκαναν με τον σωστό τρόπο. Με τα άλογα έχω μια αγάπη και ένα πάθος εδώ και χρόνια». 

Για την αγάπη του για τα άλογα ο ίδιος είπε: «Όταν ήμουν 7 χρόνων, ο παππούς μου, μου έκανε δώρο ένα μικρό αλογάκι και ερωτεύτηκα τα άλογα και την ιππασία. Πάντα ίππευα και ήθελα να αδράξω την ευκαιρία και να κάνω ένα ταξίδι βγαίνοντας από την πανδημία. Έτσι, ήταν και ένας τρόπος να προσευχηθώ και να αναδείξω το πραγματικό νόημα της ζωής». 

Όσο για τι μετράει στη ζωή τελικά, ο σπουδαίος τενόρος ήταν αφοπλιστικός: «Σε αυτή τη ζωή προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ζωή, την ατελεύτητη. Και αν δεν ήταν έτσι, τότε η ζωή θα ήταν ένα αστείο! Κάτι ανούσιο… Ευτυχώς, έχουμε αυτή την υπόσχεση, που κατά τη γνώμη μου, δικαιολογεί το ότι είναι αδύνατο η ζωή μας να είναι έρμαιο της τύχης. Και γι’ αυτό πάντα πίστευα και πάντα προσπαθούσα να βρω τον τρόπο, ώστε το σώμα μου να υπακούει στο πνεύμα και όχι το αντίθετο». 

Για το πώς «εισπράττει» την επιτυχία και αν πιστεύει ότι αυτή οδηγεί στην ευτυχία, ο Αndrea Bocelli ανέφερε: «Η επιτυχία για εμένα εκπροσωπεί την πραγματοποίηση του ονείρου να ζω με τη μουσική. Δευτερευόντως, η επιτυχία για εμένα σημαίνει τη στοργή του κόσμου. Αυτό είναι που μετράει. Η ευτυχία δεν έρχεται από την επιτυχία. Έρχεται από τη βεβαιότητα ότι αν ζούμε με έναν σωστό τρόπο και έντιμο τρόπο, πιθανόν να μας περιμένει μια ζωή σίγουρα πιο όμορφη από αυτήν». 

Για τη γυναίκα του και την οικογένειά του, ο Αndrea Bocelli είπε ότι οι επιλογές του ήταν συνειδητές και αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο ευτυχισμένος. «Ωστόσο, αυτή η ζωή είναι φτιαγμένη για να αντιμετωπίζουμε και επώδυνες καταστάσεις», διευκρίνισε. Και συνέχισε: «Αυτό δεν αλλάζει την ιδέα που έχω για την οικογένεια και τη ζωή γενικά. Η μικρή Virginia, η μικρή μου κόρη, είναι δεμένη μαζί μου. Από τη στιγμή που ήρθε, δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν». Ο σπουδαίος τενόρος έχει κάνει κι ένα ντουέτο μαζί με τη μικρή του κόρη και συγκεκριμένα τραγούδησαν το «Hallelujah« του Leonard Cohen. 

Τα άλλα δύο του παιδιά, ο Matteo, ακολουθεί τη δική του πορεία και μάλιστα θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, κάτι που, όπως παραδέχθηκε ο Andrea Bocelli, τον αγχώνει γιατί γνωρίζει τις «παγίδες» και τις δυσκολίες, αλλά είναι μια προσωπική του απόφαση. Τέλος, ο Amos είναι πτυχιούχος Αεροναυπηγικής Μηχανικής, αλλά έχει και πτυχίο στο πιάνο. «Αποφάσισε να μην γίνει μουσικός», ανέφερε ο σπουδαίος τενόρος χαμογελώντας. 

Τέλος, στο ερώτημα αν η σύζυγός του ήταν ένα τραγούδι, ποιο θα ήταν, ο ίδιος είπε: «Έχω γράψει τραγούδια για τη Βερόνικα. Ένα από αυτά ονομάζεται ‘’Για εσένα’’. Μιλάει για την ευτυχία που μου χάρισε, για τη μεγάλη χαρά που έφερε στη ζωή μου. Η μητέρα μου κάποτε σε μια συνέντευξη είχε πει: ‘’Σε ευχαριστώ Βερόνικα που έφερες τον ήλιο την καρδιά του γιου μου’’. Και είχε δίκιο. Έχω γράψει τραγούδια για εκείνη, αλλά ακόμη και ποιήματα, της τα γράφω το βράδυ. Της τα στέλνω με email και εκείνη τα βρίσκει το πρωί στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο». 

Πηγή: skai.gr