Όταν ο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει το ρόλο του στον «Τιτανικό» - Το τελεσίγραφο του Τζέιμς Κάμερον

«Έγινε ένα δοκιμαστικό με τον Λίο και όλοι γοητεύτηκαν... του είπα ας διαβάσουμε το σενάριο και "ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ"» διηγήθηκε ο Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία «Τιτανικός»  ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος έψαχνε τους κατάλληλους πρωταγωνιστές του. Είχε σκεφτεί την Γκουίνεθ Πάλτροου για το ρόλο της Ρόουζ μέχρι που γνώρισε την Κέιτ Γουίνσλετ, την οποία χαρακτήρισε «φανταστική» σε συνέντευξή του στο GQ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν στις πρώτες επιλογές του, ωστόσο η συνεργασία τους, που καθιέρωσε τον Ντι Κάπριο σε σταρ, παρά λίγο να... βουλιάξει, καθότι ήταν δύσκολη...

«Έγινε ένα δοκιμαστικό με τον Λίο και όλοι γοητεύτηκαν... του είπα ας διαβάσουμε το σενάριο και "ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ"» διηγήθηκε ο Τζέιμς Κάμερον.

Οταν ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε, ο Κάμερον του έσφιξε το χέρι του λέγοντας: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο σοκαρισμένος Ντι Κάπριο απάντησε: "Περίμενε, περίμενε, αν δεν διαβάσω, δεν παίρνω το ρόλο... Έτσι απλά;"»

Ο Κάμερον έδωσε τελεσίγραφο στον Ντι Κάπριο ότι ο Τιτανικός ήταν μία «τεράστια παραγωγή που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν πρόκειται να το χαλάσω, κάνοντας λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο». 

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε με βαριά καρδιά να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη αρνητικότητα. 

«Θεωρούσε ότι ο ρόλος του δεν είχε κάποιο ψυχολογικό ή σωματικό τραύμα δεν είχε βάθος... Μέχρι που νευρίασα και του είπα ότι αυτά είναι βοηθήματα, τώρα θέλω δράση, κατάλαβε την πρόκληση, και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ» , κατέληξε ο Κάμερον.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr
TAGS: ταινία