Κλείσιμο

O Τομ Κρουζ του κατέστρεψε την καριέρα; Τι δηλώνει ο «κακός» του Mission Impossible 2

Την ταινία Επικίνδυνη Αποστολή 2 απολαύσαμε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, και θεωρείται μια από τις καλές του franchise. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν το παρασκήνιο στο οποίο εμπλέκεται ο Χιου Τζάκμαν και… το βέτο του Κρουζ

Είναι γνωστό ότι ο δημοφιλής Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν έπαιξε τον «σκληρό» υπερήρωα Γούλβεριν στους X-Men, με τις μετοχές του στο Χόλιγουντ να «εκτοξεύονται» αμέσως μετά.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το παρασκήνιο. Γιατί ο Τζάκμαν δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο! Υποδύθηκε τον «Γούλβεριν» μόνο αφότου ο Τομ Κρουζ εμπόδισε τον συμπρωταγωνιστή του στο Mission: Impossible II, τον Σκωτσέζο ηθοποιό Ντάγκρεϊ Σκοτ, να αναλάβει τον ρόλο, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος Σκοτ.

Την ταινία Επικίνδυνη Αποστολή 2 απολαύσαμε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, και θεωρείται μια από τις καλές του franchise, ο Σκωτσέζος ηθοποιός θα έπαιζε τον Wolverine στην πρώτη ταινία X-Men του 2000, αλλά χρειάστηκε να αποχωρήσει την τελευταία στιγμή, καθώς υπήρχε επικάλυψη χρονοδιαγραμμάτων με το σίκουελ του Mission: Impossible.

«Ο Τομ Κρουζ δεν με άφησε να το κάνω», είχε ξεκαθαρίσει ο Σκοτ στην Daily Telegraph προ τριών ετών. «Κάναμε το Mission: Impossible και είπε: «Πρέπει να μείνεις και να τελειώσεις την ταινία» και είπα ότι θα το κάνω, αλλά θα πάω και θα κάνω και την άλλη (X-Men). 


«Για κάποιο λόγο είπε ότι δεν μπορούσα» σχολίασε για το βέτο του μεγάλου σταρ του Χόλιγουντ. 

Ο Σκοτ συνέχισε, «Ήταν (ο Κρουζ) τύπος με μεγάλη δύναμη… Άλλοι έκαναν τα πάντα για να γίνει (ό,τι ήθελε)». 

Ο Σκοτ ήταν ένας ανερχόμενος ηθοποιός εκείνη την εποχή, με ρόλους στις ταινίες Ever After και Deep Impact. Όταν ανέλαβε το ρόλο του «κακού», του αντίπαλου δέους του Τομ Κρουζ, κανείς δεν περίμενε ότι μπορούσε να αποβεί εναντίον του… 

Πάντως, παρά τις διαφορετικές επαγγελματικές τροχιές τους από το 2000, ο Σκοτ διευκρίνισε ότι δεν ζηλεύει τον Τζάκμαν.

«Μού αρέσει αυτό που έκανε ο Χιου με το ρόλο», είπε. «Είναι ένας υπέροχος τύπος».

Ο Τομ Κρουζ είναι πρωταγωνιστής, και στην έβδομη, αισίως, (αλλά όχι και τελευταία...) ταινία του επιτυχημένου franchise της Επικίνδυνης Αποστολής. 

Πηγή: skai.gr