Σκορτσέζε – Ντε Νίρο καθήλωσαν τις Κάννες (βίντεο - φωτογραφίες)

Η εμφάνιση των δύο «τιτάνων»στην πρεμιέρα της ταινίας Killers of the Flower Moon ήταν το γεγονός της ημέρας 

Η εμφάνιση των δύο «τιτάνων» του κινηματογράφου στην πρεμιέρα της ταινίας Killers of the Flower Moon ήταν το γεγονός της ημέρας 

Η προβολή της τελευταίας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε, στην οποία για πρώτη φορά συνενώνουν τις δυνάμεις τους οι δύο ηθοποιοί-φετίχ του 80χρονου σκηνοθέτη, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ήταν το γεγονός της ημέρας χθες Σάββατο, στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών.

skortseze

Σύσσωμο το καστ της ταινίας έδωσε το παρών, μαζί με πολλές άλλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του θεάματος γενικά, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ, η Ναόμι Κάμπελ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ και άλλοι

Με την άφιξη του Σκορτσέζε και των δύο πρωταγωνιστών του το πλήθος τους αποθέωσε και όλοι ζητούσαν ένα αυτόγραφο, μια σέλφι…

σκορτζεζε ντε νιρο

Αν και δεν διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, ο Σκορτσέζε - βραβευμένος το 1976 για τον «Ταξιτζή»,  πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 1998 καιένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου - απέδειξε με το Killers of the Flower Moon ότι είναι ακόμα ζωντανός. 

Η υπόθεση

Ο Σκορτσέζε μεταφέρει τους δύο αγαπημένους πρωταγωνιστές του σε ένα καινούριο σύμπαν, αυτό μιας φυλής αυτοχθόνων της Αμερικής, των Οσέιτζ, που κατέχουν μια γη πλούσια σε πετρέλαιο και ξαφνικά δολοφονούνται ή εξαφανίζονται.

Ο Ντι Κάπριο υποδύεται τον Έρνεστ Μπέρκαρτ, έναν άνδρα ερωτευμένο με μια Αμερινδή (στον ρόλο η Λίλι Γκλάντστοουν) που βρίσκεται μπλεγμένος στη συνωμοσία που εξυφαίνει ο μεγιστάνας Ουίλιαμ Χέιλ, κατά κόσμο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ένας πράκτορας του FBI (τον υποδύεται ο Τζέσι Πλέμονς) αναλαμβάνει να διαλευκάνει τα εγκλήματα.

Ο σκηνοθέτης θέλει να δείξει πώς ορισμένοι Αμερικανοί «κατάφεραν να εκλογικεύσουν τη βία, ακόμη και σε βάρος των αγαπημένων τους, δηλώνοντας απλώς: έτσι είναι ο πολιτισμός. Μια ομάδα έρχεται, μια άλλη φεύγει», όπως δήλωσε πρόσφατα στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε σχετικά: «Killers of the Flower Moon»: Έπος και ρεκόρ η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε και του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Η ταινία, διάρκειας 3 ωρών και 30 λεπτών, φέρνει στην επικαιρότητα «μια ξεχασμένη περίοδο του παρελθόντος μας», είπε ο Ντι Κάπριο που επρόκειτο αρχικά να ενσαρκώσει τον πράκτορα του FBI αλλά προτίμησε έναν πιο σύνθετο ρόλο και πέρασε αρκετό χρόνο με τους αυτόχθονες Οσέιτζ. Περίπου 40 από αυτούς συμμετείχαν στην ταινία και κάποιοι βρέθηκαν στις Κάννες.

Η ταινία, που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια, γυρίστηκε στις περιοχές που ζουν οι Οσέιτζ. Ο στόχος ήταν «να βυθιστούμε σε αυτόν τον κόσμο», επέμεινε ο Σκορτσέζε, παρά τη ζέστη και τα κογιότ που λυμαίνονται τις πεδιάδες της Οκλαχόμας.

Πηγή: skai.gr