Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Τι θα κάνουμε σήμερα

Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα

Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. 

Bill Burr live at the Acropolis

O υποψήφιος για Emmy και Grammy, Bill Burr, είναι μια από τις κορυφαίες κωμικές φωνές της γενιάς του, με επιτυχίες στην τηλεόραση τον κινηματογράφο και στη σκηνή.

Το «Monday Morning» είναι κωμικό podcast με αναρίθμητες λήψεις, η παράσταση του, «Bill Burr (Slight Return)», πραγματοποίησε περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια του 2022 και στις 21 Αυγούστου ο Μπιλ έγραψε ιστορία ως ο πρώτος κωμικός που εμφανίστηκε στο Fenway Park. Το 2022, ο Μπιλ έκανε πρεμιέρα στο Netflix με την εκπομπή «Bill Burr: Live At Red Rocks», η οποία γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 στον θρυλικό χώρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να τον δείτε σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους στον κόσμο, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: 125€. Προπώληση: viva.gr. 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807.

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Πέτρας

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

*Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Δευτέρα 11/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr. 
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλ: 21 0501 2402.

Δείτε ολόκληρη την ατζέντα της ημέρα στο monopoli.gr

Πηγή: skai.gr