«Tetris»: Το παιχνίδι των… κατασκόπων – Η ιστορία του γίνεται συναρπαστική ταινία – Τρέιλερ 

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο αντίγραφα του Tetris έχουν πουληθεί παγκοσμίως, και η ταινία αναφέρει (πιθανότατα με κάποια «σεναριακή ελευθερία») πως έγινε… παιχνίδι των κατασκόπων για να κατακτήσει εν τέλει τη λαϊκή κουλτούρα

Το «Tetris» ήταν –και παραμένει- ένα από τα πιο διαδεδομένα βιντεοπαιχνίδια, σε ατελείωτες εκδοχές. 

Σχεδιασμένο από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Παζίτνοφ, ο οποίος εργαζόταν στο Κέντρο Υπολογιστικής Ντορόντνιτσιν της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στη Μόσχα, το παιχνίδι με τα τουβλάκια κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου του 1984 και πήρε την ονομασία του από το ελληνικό πρόθεμα «τέτρα», που σημαίνει τέσσερα, και από το τένις, αγαπημένο άθλημα του Παζίτνοφ.


Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο αντίγραφα του Tetris έχουν πουληθεί παγκοσμίως, και η ταινία αναφέρει (πιθανότατα με κάποια «σεναριακή ελευθερία») πως έγινε… παιχνίδι των κατασκόπων για να κατακτήσει εν τέλει τη λαϊκή κουλτούρα σε Δύση και Ανατολή! 

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Βρετανός ηθοποιός Τάρον Εγκερτον στον ρόλο του συνιδρυτή της Tetris Company Χενκ Ρότζερς που ως στόχο έχει να παρακάμψει την KGB και να μετατρέψει το Tetris στο παγκόσμιο φαινόμενο που γνωρίζουμε σήμερα.. Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Σ. Μπερντ. H ταινία «Tetris» θα κυκλοφορήσει στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ταινία