Στιγμές από τη σαρωτική εμφάνιση των Slipknot και... ατυχήματα

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση απ’τους Slipknot αλλά αυτό που ζήσαμε μάλλον ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου γιορτάσαμε με τον καλύτερο τρόπο το τέλος της μεγαλύτερη έκδοσης του Release Athens. Έξι ξεχωριστά συγκροτήματα ανέβηκαν στη σκηνή και πρόσφεραν έξι αξέχαστες, συναυλιακές εμπειρίες. Η έναρξη της ημέρας ανήκε σε δύο αθηναϊκά γκρουπ που έχουν κερδίσει ένα πιστό ακροατήριο χάρις στην ένταση των εμφανίσεων τους και την ποιότητα των ηχογραφήσεων τους.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση απ’τους Slipknot αλλά αυτό που ζήσαμε μάλλον ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η εννεαμελής ομάδα απ’την Iowa είναι, χωρίς καμία αμφιβολία πια, ένα απ’τα καλύτερα live acts του πλανήτη, πόσο μάλλον όταν από κάτω έχουν μια λαοθάλασσα που ήρθε να «τα σπάσει» και να ακολουθήσει κάθε ανάσα και κάθε λέξη που έβγαινε απ’το στόμα του, ιδιαίτερα φορμαρισμένου, Corey Taylor. “Disaster piece”, “Sulfur”, “Psychosocial”, “Duality” είναι μόνο λίγα απ’τα αξεπέραστα τραγούδια που ακούσαμε χθες, με ξεχωριστή στιγμή φυσικά το “Spit it Out”,με τον Taylor να πείθει το κοινό να κάτσει κάτω μέχρι να ακουστεί το συνθηματικό “Jump the Fuck Up”.

Με τις τελευταίες νότες του “Surfacing” φτάσαμε στο τέλος της δωδέκατης ημέρας του φεστιβάλ και αυτή η μεγάλη γιορτή του metal αποτέλεσε και το εντυπωσιακό κλείσιμο του Release Athens 2022.

Ωστόσο, πάνω στην ένταση της στιγμής δεν έλειψαν και τα μικροατυχήματα.

Ο τραγουδιστής Corey Taylor φάνηκε πως χτύπησε το πόδι του, καθώς στα τρια τελευταία τραγούδια άρχισε να κουτσαίνει. Και δεν ήταν ο μόνος. Ο Tortilla Man κάνοντας επί σκηνής μια ανάποδη κωλοτούμπα στον αέρα, προσγειώθηκε άτσαλα και χτύπησε το πόδι του.

tortilla man

ποδι

Από την άλλη, ο ντράμερ λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συναυλίας χτύπησε το μάτι του με την μπαγκέτα και όπως αποκάλυψε τα πρώτα λετπά της συναυλίας δεν έβλεπε πολύ καλά για να παίξει.

«Αστεία ιστορία. Πέντε λεπτά πριν τη συναυλία, ενώ ζεσταινόμουν με τους υπόλοιπους, χτύπησα κατά λάθος δυνατά στο μάτι μου με τη μπαγκέτα και δεν έβλεπα καλά για λίγο. Μετά από μερικά τραγούδια ευτυχώς η όραση μου καθάρισε, έτσι σας ευχαριστώ για τα καλά vibes που σίγουρα βοήθησαν», έγραψε ο Jay μαζί με ένα βίντεο από την έναρξη της συναυλίας με το Disasterpiece.

Πηγή: Roxx