Στη Βρετανία, πιθανότατα, ο διαγωνισμός της Eurovision του 2023 για λόγους ασφαλείας

Αξιωματούχοι της EBU θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεξαχθεί στη νικήτρια χώρα Ουκρανία ο Διαγωνισμός Τραγουδιού 

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θεωρούν σχεδόν απίθανη τη διεξαγωγή του στην Ουκρανία, λόγω του πολέμου. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο διαγωνισμός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη Βρετανία, που είχε καταταχθεί δεύτερη στον φετινό διαγωνισμό.  

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία έχει τη διοργάνωση, δήλωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το συγκεκριμένο θέμα, μετά τη νίκη των Kalush Orchestra στον διαγωνισμό του Μαΐου. 

Ωστόσο, δήλωσε ότι, αφού εξέτασε τα θέματα ασφάλειας στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία, δεν υπάρχει  πιθανότητα να διεξαχθεί εκεί.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μία από τις πιο σύνθετες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο και στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι και όχι μόνο. Σύμφωνα με την EBU απαιτούνται τουλάχιστον 12 μήνες προετοιμασίας. 

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, οι υπεύθυνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των σημερινών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας, που απαιτούνται για ένα ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, οργάνωση και παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με τους κανόνες της ESC, δεν μπορούν να υπάρξουν. 
 

«Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διοργάνωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχόντα του φετινού διαγωνισμού, για την πιθανή διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Πηγή: skai.gr