Steven Spielberg: Η ταινία «The Dark Knight» κακώς αγνοήθηκε από την Ακαδημία των Όσκαρ στο παρελθόν

Οι ταινίες «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» είναι μεταξύ των δέκα που διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι «ενθαρρυμένος» που δύο υπερπαραγωγές κέρδισαν επιτέλους την αναγνώριση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και είναι υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά πιστεύει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει «πριν από χρόνια» με το φιλμ «Ο Σκοτεινός Ιππότης» (The Dark Knight).

H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, με τις ταινίες «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» μεταξύ των δέκα που διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ταινία «The Fabelmans» διεκδικεί επίσης το βραβείο Όσκαρ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός σε δηλώσεις του στο Deadline αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ταινίες των Τζόζεφ Κοσίνσκι και Τζέιμς Κάμερον είναι στη λίστα των υποψηφίων.

«Είμαι πραγματικά ενθαρρυμένος από αυτό» είπε ο Σπίλμπεργκ. «Αλλά ήρθε αργά για την ταινία που θα έπρεπε να είχε προταθεί πριν από πολλά χρόνια, το «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν» παρατήρησε.

«Είναι το κινηματογραφικό έργο που θα σίγουρα θα κερδίζε υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας σήμερα, οπότε η παρουσία των δύο υπερπαραγωγών στη λίστα των δέκα κορυφαίων είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να γιορτάζουμε» σημείωσε.

Η ταινία Μπάτμαν του Νόλαν με τον Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του ηπερήρωα και τον αείμνηστο Χιθ Λέτζερ στον ρόλο του «Τζόκερ» κέρδισε συνολικά οκτώ υποψηφιότητες στα Όσκαρ του 2009. Τελικά κέρδισε δύο, Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ και Καλύτερου Μοντάζ Ήχου, με το οποίο βραβεύθηκε ο Ρίτσαρντ Κινγκ.

Ωστόσο, αποκλείστηκε από την υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας, με το «Slumdog Millionaire» του Ντάνι Μπόιλ να κερδίζει το Όσκαρ.

Πηγή: skai.gr