Stellan Skarsgard: Ο Σουηδός ηθοποιός θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 12 Αυγούστου

Ο βετεράνος Σουηδός ηθοποιός, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ο οποίος υποδύεται τον κακό Μπάρον Χαρκόνεν στην ταινία «Dune» του Ντενί Βιλνέβ θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με το βραβείο Leopard Club.

Ο Σκάρσγκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ συνεργαζόμενος με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στο «Amistad» (1997) και ο Γκας Βαν Σαντ στο «Good Will Hunting», την ίδια χρονιά.

Αξέχαστοι είναι οι ρόλοι στα κινηματογραφικά franchise «Pirates of the Caribbean» (Οι Πειρατές της Καραϊβικής) του Γκορ Βερμπίνσκι και «Mamma Mia!», μεταξύ άλλων ταινιών.

Το Φεστιβάλ στην ελβετική πόλη, αφιερωμένο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο θα τον τιμήσει με το βραβείο Leopard Club που είναι αφιερωμένο σε έναν καλλιτέχνη της κινηματογραφικής βιομηχανίας που άφησε «αποτύπωμα στη συλλογική φαντασία».

Εκτός Χόλιγουντ, η αστρική καριέρα του Σκάρσγκαρντ περιλαμβάνει πρωτοποριακό έργο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Λαρς φον Τρίερ με τον οποίο έχει κάνει πέντε ταινίες ξεκινώντας με το «Breaking The Waves» (Δαμάζοντας τα Κύματα), το οποίο κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στις Κάννες το 1996.

Ο Σκάρσγκαρντ είναι επίσης πολύ δραστήριος στην τηλεόραση. Το 2019 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά για τον ρόλο του στο δράμα του HBO «Chernobyl», σύμφωνα με το Variety.

Εκτός από το ταξίδι για την απονομή του βραβείου συνολικής καριέρας, ο ηθοποιός και ο γιος του Γκούσταβ Σκάρσγκαρντ θα μεταβούν επίσης στο Λοκάρνο για να παρουσιάσουν το αστυνομικό δράμα του Κινέζου καλλιτέχνη Χουάνγκ Ραν «What Remains» που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ