Σταρ Τρεκ: Ο ουκρανικής καταγωγής πρωταγωνιστής της σειράς που από «παιδί για όλες τις δουλειές» έγινε σταρ

Η περιπετειώδης απόδραση των γονιών του από τη Σοβιετική Ένωση

Ο αμερικανός ηθοποιός Λέοναρντ Νιμόι θα μείνει για πάντα γνωστός στον κόσμο ως ο εμβληματικός Σποκ του Σταρ Τρεκ, μισός γήινος και μισός εξωγήινος από τον πλανήτη Βούλκαν, ωστόσο ο ίδιος ο ηθοποιός ήταν ουκρανικής καταγωγής. 

Ωστόσο, ο Νιμόι δεν ήταν μόνο ο Σποκ, ακόμα και στα μάτια των πιο ένθερμων οπαδών του Star Trek, αλλά μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Ήταν ηθοποιός, αλλά και σύζυγος και πατέρας, συγγραφέας, φωτογράφος και το πιστεύετε ή όχι τραγουδιστής. Έζησε μια γεμάτη ζωή και ευημερούσε καθ' όλη τη διάρκειά της. 

Ο Λέοναρντ Σάιμον Νιμόι γεννήθηκε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης το 1931. Οι γονείς του, Μαξ και Ντόρα, ήταν εβραιοουκρανοί μετανάστες που βρήκαν το δρόμο τους για την Αμερική από το Ιζιάσλαβ της Ουκρανίας. Το ταξίδι τους δεν ήταν εύκολο.

Η περιπετειώδης απόδραση

Ο Μαξ και η Ντόρα δεν εγκατέλειψαν μαζί το Ιζιασλάβ. Ο Μαξ απόδρασε μόνος τη Σοβιετική Ένωση και πέρασε στην Πολωνία για βρει την ελευθερία του. Η μητέρα του Λέοναρντ και η γιαγιά του δραπέτευσαν από τους Σοβιετικούς με μια άμαξα. Βρήκαν την ελευθερία τους εγκαταλείποντας τα σύνορα λαθραία, κρυμμένοι κάτω από μπάλες σανού.

«Παιδί για όλες τις δουλειές»

Ο Λέοναρντ βοήθησε τον πατέρα του πουλώντας πρώτα εφημερίδες και ευχετήριες κάρτες. Όντας «παιδί για όλες τις δουλειές» έφερνε επίσης κάποια χρήματα γυαλίζοντας παπούτσια ή ακόμα και στήνοντας καρέκλες στα θέατρα. Όταν μεγάλωσε, ο Λέοναρντ βοήθησε τον πατέρα του για τα προς το ζην πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες.

Οι γονείς του ήθελαν επίσης ο Λέοναρντ να παίζει ακορντεόν, γνωρίζοντας το ταλέντο του στη μουσική. Ήταν ο παππούς του Λέοναρντ που τον έπεισε να ακολουθήσει την καριέρα που θα τον έκανε ευτυχισμένο, αυτή της υποκριτικής.
 

Πηγή: skai.gr