Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου      

ΘΕΑΤΡΟ

  • Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το έργο «Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Γκουτζαμάνη θα παρουσιαστεί για εννέα μόνο παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μία παράσταση που αποσκοπεί να αναδείξει την ουσία του κλασικού έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διατηρώντας και δικαιολογώντας την ομορφιά της ποιητικής γλώσσας, ενώ φωτίζει την ψυχοσύνθεση των δύο βασικών ηρώων, καθώς τους συναντάμε τη στιγμή πριν την καταστροφή. Αναλογιζόμενοι την πορεία τους μέχρι το τέλος, ο Μακμπέθ και η Λαίδη Μακμπέθ έρχονται αντιμέτωποι με δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, όπως ο φόβος, η πλεονεξία, ο έρωτας, ο εγωισμός. Η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός και ένα μέσο που καταπίνει όποιον την πλησιάζει και τον αποκόπτει από τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης,
Ναταλία Κηρύκου, Κρίστη Παπαδοπούλου (διπλή διανομή).

Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλειες ΣΕΗ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

  • Άκρως Συμπαντικό, της Σάρλοτ Τζόουνς στο Θέατρο Λαμπέτη

Παράσταση

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones, «Άκρως Συμπαντικό», ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στο Θέατρο Λαμπέτη. Στη μαύρη κωμωδία που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο, η καταξιωμένη Αγγλίδα συγγραφέας Charlotte Jones μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και συνεχείς ανατροπές, καταφέρνει να αποκαλύψει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι έξι ήρωές της, συναντιούνται αρχές καλοκαιριού σ’ έναν ανθισμένο κήπο με αφορμή… μια κηδεία! Κλαίνε, γελάνε, ερωτεύονται, μαλώνουν, συγκινούνται, και εγκλωβισμένοι σαν μέλισσες σε ιστό αράχνης πασχίζουν να ελευθερωθούν. Δεν έχουν όμως πολύ χρόνο, μονάχα «ως το τέλος του καλοκαιριού»… Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Μπέσσυ Μάλφα, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζούλι Τσόλκα.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Α Ζώνη: 18€, Β Ζώνη: 15€ 
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Theodore και Echo Basement στο Oddity Club

Η United We Fly και το Rudu Bar ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν απόψε το απόλυτo συναυλιακό πάρτι υποδοχής του καλοκαιριού με τους Echo Basement, Theodore και Autow Nite Superstore. Με τη συνοδεία εντυπωσιακού video art και ενός εκρηκτικού light show, ο Theodore θα παρουσιάσει κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του. Τη σκηνή θα μοιραστεί με τους Echo Basement, που με το τελευταίο album τους “No Form Of Human Government” στις αποσκευές τους φέρνουν μετά από αρκετό καιρό το ψυχεδελικό κιθαριστικό τους ταξίδι σε μια ζωντανή εμφάνιση, που αναμένεται να είναι μια άκρως μυσταγωγική εμπειρία. Τα δύο ατμοσφαιρικά performances θα ολοκληρωθούν με ένα μεγάλο πάρτι με τη σφραγίδα Autow Nite Superstore.

Παρασκευή 26/5 στις 21:30
Προπώληση: 12€, ταμείο: 15€
Oddity Club, Ηρακλειδών 61, Αθήνα 

  • Οι Loud Silence συνατούν τους XOAN στη σκηνή του Piraeus Club Academy

Συναυλία

Οι Loud Silence και XOAN αποτελούν δύο από τα πιο καυτά και ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής heavy σκηνής. Έχοντας μαζί τους την…αλητεία του underground, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα double bill show αφιερωμένο στο rock του αύριο. Opening act της βραδιάς το electro indie της Bipolia.

Παρασκευή 26/5 στις 21:00
Προπώληση: 10€, στην πόρτα: 12€
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr