Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Προτάσεις για θέατρο, ταινίες και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου      

  • Κουαρτέτο των Γιαννάτου-Kimmig-Βρύζα-Καζαντζή στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, η φωνή συναντά τα βιολιά και τα κρουστά στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί, η τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου και ο βιολονίστας Harald Kimmig, δημιούργησαν ένα κουαρτέτο, με τον Δήμο Βρύζα στο βιολί και τον Θάνο Καζαντζή στα κρουστά, που συνδυάζει διαφορετικά μουσικά στυλ, σεφαραδίτικα τραγούδια, ηλεκτρονικούς ήχους και αυτοσχεδιαστική τζαζ, τα οποία συγχωνεύονται με μεγάλη δεξιοτεχνία σε ένα ιδιαίτερο ηχητικό σύμπαν.

1/6, 20:30
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

  • Εαρινή μουσική πανδαισία «Νίκος και Ανδρέας Χατζηαποστόλου» στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Εαρινή μουσική πανδαισία

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, ο Δήμος Κηφισιάς παρουσιάζει έναν ξεχωριστό φόρο τιμής για τη συμβολή του Νίκου και Ανδρέα Χατζηαποστόλου στην ελληνική μουσική δημιουργία, με την υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο. Μαζί τους οι Σπύρος και Γεράσιμος Καραβιώτης, συνοδεία από κιθάρες και μαντολίνα. Στη συναυλία θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια από δημοφιλείς οπερέτες του Νίκου Χατζηαποστόλου όπως «Οι Απάχηδες των Αθηνών», «Η πρώτη αγάπη», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου» αλλά και τραγούδια του Ανδρέα Χατζηαποστόλου, όπως «Θα το πιείς ένα ποτήρι», «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Τι φταίω», «Δώσε μου φτερά», «Χάθηκαν οι όμορφες μέρες».

1/6, 20:00 
Δημαρχείο Κηφισιάς – Διονύσου και Μυρσίνης, Κηφισιά 

  • Η παράσταση «Ο επιμένων…νικά» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι»

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου το Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου, «Καμίνι», θα φιλοξενήσει την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση «Ο επιμένων…νικά!», την οποία ανεβάζει η ομάδα Re-live Playback. Στόχος της παράστασης είναι η έναρξη μιας συζήτησης με το κοινό για τη σημασία της επιτυχίας και της νίκης. Σύμφωνα με την παράσταση ο καθένας μας θέτει διαφορετικούς στόχους στη ζωή του, που μοιάζουν μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, αλλά τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά, η νίκη ή η προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Το θεατρικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας του Playback, το οποίο είναι ένα είδος διαδραστικού αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, στο οποίο δεν υπάρχει συγκεκριμένο σενάριο και σκηνοθεσία. Το ίδιο το κοινό, αφηγούμενο τις ιστορίες, τα βιώματα και τους προβληματισμούς του, διαμορφώνει το «σενάριο» της παράστασης.

1/6, 20:30
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) – Σταδίου 13, Αθήνα

 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr