Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου  

  • Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Ηρώδειο

Η παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, «Βατράχια», παρουσιάζεται, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.

Πέμπτη 31/8, 21:00
Εισιτήρια: 10€-60€. Προπώληση: viva.gr. 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807

  • Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Θέατρο Βράχων

Παράσταση

O «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο των παράστασεών του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. *Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.

Πέμπτη 31/8, 21:00| Πρόγραμμα περιοδείας.
Εισιτήρια: 8€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών. 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr. 
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλ: 21 0760 9350. 

  • «Resilient by Nature»: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έκθεση

Την τελευταία ομαδική έκθεση πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, με τίτλο «Resilient by Nature», παρουσιάζει, έως τις 9 Σεπτεμβρίου, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στην έκθεση 14 καλλιτέχνες/χνιδες παρουσιάζουν έργα που προσεγγίζουν την έννοια της ανεκτικότητας, της προσαρμοστικότητας αλλά και του φυσικού τοπίου εν γένει. Επισημαίνοντας την ικανότητα των ζωντανών οργανισμών, αλλά και των φυσικών διεργασιών να επαναπροσδιορίζονται, να ανακάμπτουν και να ευδοκιμούν μπροστά σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές ή διαταραχές και παρεμβάσεις στα φυσικά οικοσυστήματα τους.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 18.00 – 21.00
Διάρκεια: 6 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00 και Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλ: +30 210 3608278 | Email: contemporary@zoumboulakis.gr | https://www.zoumboulakis.gr

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr