Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023  

  • Garamond 12, της Μαρίας Δριμή στο Θέατρο Πορεία

Το «Garamond 12», το έργο της Μαρίας Δριμή που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Sergei Okunev. Ο Μαρκ Χάντερ, ένας ταλαντούχος ανερχόμενος συγγραφέας, πάσχει από αγοραφοβία και ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του και προσκολλημένος στην ανάμνηση του πρόωρα χαμένου θείου του. Αν και κάθε μυθιστόρημά του δημιουργεί αίσθηση στους κριτικούς και βρίσκει μεγάλη απήχηση στο κοινό, ο ίδιος αδυνατεί να εκτεθεί ως καλλιτέχνης με του όρους του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων. Όταν η πίεση από τον εκδότη του, τα ΜΜΕ και το κοινό γίνεται αφόρητη, προσλαμβάνει τον Τζέικ, ένα εξωστρεφές alter ego του, για να παρουσιάζεται ως Μαρκ στο κοινό, πλάθοντας έναν «ιδανικό» εαυτό και ένα γοητευτικό αντικείμενο πόθου.

Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Σίλια Μπισιώτη.
Παραστάσεις: Τρίτη 3/10 και Τετάρτη 4/10 στις 21:00. Από 11/10 έως 22/10: Κάθε Τετάρτη, Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ. Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ. Προπώληση: more.com. 
Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλ: 210 8210991

  • Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος της Ευσταθίας στο Μικρό Άνεσις

Παράσταση

Η Βίκυ Βολιώτη παίζει και σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», σε νέο χώρο, στο θέατρο «Μικρό Άνεσις». Η μικρή αδερφή του Αρθούρου Ρεμπώ, Ιζαμπέλ, διηγείται την ιστορία της που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου αδερφού της. Η Ιζαμπέλ Ρεμπω έζησε μια ζωή αφιερωμένη στην αγάπη για τον αδελφό της. Κι όμως, εκείνη ήταν τελικά αυτή που αποδείχτηκε η πιο δυνατή. Τον στήριξε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρός δεν είναι πάντα αυτός που φαίνεται…

Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 17 ευρώ κανονικό και 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: more.com. 
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι, Tηλ: 2107718943

  • 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ταινία

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

27/9 – 9/10
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com 

  • Ο Όμηρος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη: Σπάνιες Εκδόσεις Ομηρικών Επών

Έκθεση

Μια επιλογή τεκμηρίων από τις 300 ομηρικές εκδόσεις της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στήνεται στο Αναγνωστήριο Σπάνιων Βιβλίων, με αφορμή την επικείμενη διάλεξη της Emily Wilson στην Αθήνα, σκηνοθετώντας και ζωντανεύοντας τις διαδρομές και μετουσιώσεις της πρώτης ομηρικής επικής ύλης στο χώρο και το χρόνο: από την πρώτη έκδοση της Ιλιάδας και της Οδύσσειας το 1488 στη Φλωρεντία από τον Δημήτριο Χαλκοκονδύλη, στην πρώτη παράφραση της Ιλιάδας στα νέα ελληνικά από τον Νικόλαο Λουκάνη που τυπώθηκε στη Βενετία το 1526, στις μεταφράσεις του ομηρικού έπους στα λατινικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά και στη διασπορά του κειμένου, πρωτότυπου, μεταφρασμένου ή παραφρασμένου στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Εκδόσεις του ομηρικού έπους, καθώς και εικονογραφήσεις του John Flaxman, συναντώνται μαγικά στην έκθεση όπως και σε κάποιες από τις εκδόσεις που είναι εμπλουτισμένες με εικονογραφικό υλικό από τον ίδιο τον ιδρυτή της Βιβλιοθήκης, Ιωάννη Γεννάδιο.

Διάρκεια έκθεσης: 3-24 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή: 9.00 – 16.30. Πέμπτη: 9.00-19.30. Σάββατο: 9.00-13.30. Κυριακή: 11.00 – 14.00
Είσοδος ελεύθερη
Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και ψηφιακά (http://www.homeratgennadius.gr/)
Κεντρικό Αναγνωστήριο  Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Σουηδίας 61, Κολωνάκι

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr