Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου  

  • Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Σχολείον Ειρήνης Παπά

Μετά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε με επιτυχία ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κι έναν πολυπληθή θίασο συνεχίζει το ταξίδι του στο Υπαίθριο Θέατρο στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων.

Τρίτη 25/7 στις 21:00 *για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες εδώ
10-18€
Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο

  • Εκείνος και Εκείνος, του Κώστα Μουρσελά στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Παράσταση

Η παράσταση «Εκείνος και Εκείνος», του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία και κάνει στάση απόψε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Στο φημισμένο αυτό σατιρικό έργο πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζί ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την σκεπτόμενη κωμωδία.

Τρίτη 25/7 στις 21:15
15€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

  • Ανάσα μου κι αέρα: Η Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος στο City Garden Festival

Συναυλία

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητά του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας. Μαζί οι δύο δημιουργοί επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους. Φωνές τους γίνονται τρεις εξαιρετικοί νέοι ερμηνευτές και μουσικοί που φωτίζουν με το δικό τους τρόπο τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο.

Τρίτη 25/7 στις 21:00
12-25€
City Garden Theater by Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι  

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr