Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023  

  • Πλατόνωφ, του Άντον Τσέχωφ στο Νέο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση του έργου του Α. Τσέχωφ «Πλατόνωφ» θα παρουσιάζεται από τις 16 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη στο Νέο Θέατρο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες. Με οχτώ ερμηνευτές και ζωντανή μουσική επί σκηνής θα παρακολουθήσουμε ένα καλοκαιρινό πάρτι στην αυλή ενός αρχοντικού που καταρρέει. Σε μία διαλυμένη αυλή, οι ηθοποιοί θα πουν την ιστορία μιας παρέας με κορυφαίο τον Πλατόνωφ, έναν ταλαντούχο, γοητευτικό δάσκαλο, που καταστρέφεται και καταστρέφει. Στοιχειό της σκοτεινής νύχτας, της ταραγμένης εποχής του.

Παίζουν: Νίκη Βακάλη, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Στέλιος Θεοδώρου, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου κ.ά. 

Παραστάσεις από 16 Οκτωβρίου 2023. Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη στις 21.00 
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Νέο Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ.: 210 325 5444

  • Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Παράσταση

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Νέο Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, το αριστούργημα  του Τένεσι Ουίλιαμς «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι». Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ (Φιλαρέτη Κομνηνού) λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί. Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Αναστασία Παντούση) που επωμίστηκε τον ρόλο που κατείχε εκείνη μονοπωλιακά ως τότε. Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι όμως ο Σεμπάστιαν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει και προσπαθεί να πείσει/δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κιούκροβιτς (Δημήτρης Τσίκλης) να την χαρακτηρίσει φρενοβλαβή και να της κάνει λοβοτομή.

Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:30
Εισιτήρια: 16€. Προπώληση: more.com
Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

  • Ένα έργο Τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μια περιπέτεια του μυαλού: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Έκθεση

Το project #23 #24 Αποφθέγματα συνεχίζεται με τη δεύτερη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τα λόγια του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιο Ιονέσκο, ενός από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου, «Ένα έργο Τέχνης είναι, πάνω απ’ όλα, μια περιπέτεια του μυαλού».Εγκαίνια: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 16 – 28 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ. | Σάββατο: 12 – 4 μ.μ. (Σάββατο 28 Οκτωβρίου: 2 – 6μ.μ. )
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα. (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς) 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr