Πωλητήριο... σε ισπανικό χωριό γουέστερν που γυρίστηκε η ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» - Δείτε βίντεο

Μεταξύ των πιο γνωστών σκηνοθετών των σπαγγέτι-γουέστερν ήταν ο Σέρτζιο Λεόνε, του οποίου οι ταινίες όπως το «The Good, the Bad and The Ugly» και το «A Fistful of Dollars» εκτόξευσαν τον Κλιντ Ίστγουντ στο προσκήνιο 

Ανεβαίνοντας από το άγριο άνυδρο τοπίο, οι πόρτες του σαλούν του 19ου αιώνα ανοίγουν σε έναν φαρδύ, σκονισμένο δρόμο γεμάτο στάβλους και στύλους για άλογα. Είναι ένα ιστορικό κομμάτι της άγριας δύσης των ΗΠΑ -στην Ισπανία- και πωλείται, όπως γράφει ο «Guardian». 

Η τοποθεσία κοντά στο χωριό Tabernas της νότιας Ισπανίας παραπέμπει σε ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών που συναντήθηκαν πριν από δεκαετίες για να δημιουργήσουν ένα προϊόν γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Με πυροβολισμούς και σκληρούς καουμπόηδες, οι ταινίες αυτές ονομάστηκαν σπαγγέτι-γουέστερν ή «μακαρόνι ταινίες» για τους Ιάπωνες και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως, σχεδόν όλη η ομάδα παραγωγής αυτών των ταινιών ήταν ιταλική. 

Μεταξύ των πιο γνωστών σκηνοθετών του είδους ήταν ο Σέρτζιο Λεόνε, ο Ιταλός του οποίου ταινίες όπως το «The Good, the Bad and The Ugly» και το «A Fistful of Dollars» εκτόξευσαν τον Κλιντ Ίστγουντ στο προσκήνιο.

Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της Αλμερίας

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Λεόνε, ακόμα γεμάτος επιτυχίες, έφτασε στο Ταμπέρνας με το ελεύθερο να σχεδιάσει μια ταινία που θα συγκαταλεγόταν στις πιο φιλόδοξες του: Το «Once Upon a Time in the West». Έβαλε την ομάδα του να φτιάξει ένα κομμάτι της Δύσης ως σκηνικό για μια αναμέτρηση, με θέμα τον σιδηρόδρομο μεταξύ των ηθοποιών Χένρι Φόντα και Τσαρλς Μπρόνσον.

Πέντε δεκαετίες αργότερα, το σκηνικό των οκτώ εκταρίων που χτίστηκε για την ταινία πωλείται έναντι 2,8 εκατ. ευρώ. «Αυτό που πουλάμε είναι ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της Αλμερίας», δήλωσε ο José Ruda του κτηματομεσιτικού γραφείου Grupo Rukasa. «Πρόκειται για ένα μέρος όπου σφυρηλατήθηκαν αναμνήσεις και ανέκδοτα». Το γραφείο έχει δεχθεί μέχρι στιγμής τηλεφωνήματα από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία κ.ά. 

Πηγή: skai.gr