Planet Earth ΙI- Blue Planet στον ΣΚΑΪ: Πρεμιέρα Κυριακή 12 Απριλίου (pic+vid)

Ο πλανήτης μας, από την οπτική γωνία των ίδιων των ζώων που τον κατοικούν, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ζούγκλες, ερήμους, οροσειρές, νησιά, αλλά και πόλεις. Από τις παγωμένες θάλασσες της Αρκτικής ως τα παραμυθένια νερά των κοραλλιογενών υφάλων, ένα ταξίδι επικών διαστάσεων ξεκινά στον ΣΚΑΪ! Δύο κορυφαίες και βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, με την υπογραφή του BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, από την Κυριακή 12 Απριλίου και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Planet Earth II

Πριν από μια δεκαετία, η σειρά ντοκιμαντέρ Planet Earth, παραγωγής BBC, άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στην κινηματογράφηση της φύσης και της άγριας ζωής. Σήμερα, χάρη στις εξελίξεις της τεχνολογίας και στην ολοένα αυξανόμενη γνώση μας για τα φαινόμενα του φυσικού κόσμου, μπορούμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο του πλανήτη μας μέσα από μια εντελώς διαφορετική ματιά. Η σειρά Planet Earth ΙΙ, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον πλανήτη μας από την οπτική γωνία των ίδιων των ζώων που τον κατοικούν. Ταξιδεύοντας μέσα από ζούγκλες, ερήμους, οροσειρές, νησιά, αλλά και πόλεις, η σειρά ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πλανήτη μας και τις εκπληκτικές στρατηγικές επιβίωσης των ζώων που έχουν κατακτήσει κάθε γωνιά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της παραγωγής χρειάστηκαν πάνω από 2.000 ημέρες γυρισμάτων σε 117 προορισμούς σε 40 διαφορετικές χώρες. Η σειρά κέρδισε δύο βραβεία Emmy και τέσσερα βραβεία BAFTA, ενώ η μουσική των τίτλων αρχής είναι σύνθεση του βραβευμένου Hans Zimmer. Η σειρά μεταδόθηκε με τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες, όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Φιλιππίνες, Καναδάς, Αυστραλία και Η.Π.Α. Τέλος, η πρεμιέρα της σειράς στο BBC1 συγκέντρωσε 9,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, επιτυγχάνοντας ρεκόρ 15ετίας στην τηλεθέαση ντοκιμαντέρ φύσης.

Αναλυτικά οι μέρες μετάδοσης του Planet Earth II:

Κυριακή 12 Απριλίου στις 21.15
Μ. Δευτέρα 13/4 έως Μ. Παρασκευή 17/4 στις 21.30

Blue Planet ΙΙ 

Η σειρά ντοκιμαντέρ Blue Planet το 2001, παραγωγής BBC, μας έδειξε για πρώτη φορά, τι συμβαίνει σε έναν κόσμο απροσπέλαστο για τους περισσότερους, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η σειρά Blue Planet ΙΙ συνεχίζει να μας μαγεύει με νέα πλάνα και νέες πληροφορίες για το πιο ανεξερεύνητο κομμάτι του πλανήτη μας: τους ωκεανούς. Από τις παγωμένες θάλασσες της Αρκτικής ως τα παραμυθένια νερά των κοραλλιογενών υφάλων, νέες ανακαλύψεις υπόσχονται να μας καταπλήξουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σειρά κέρδισε βραβείο Emmy και βραβείο BAFTA ενώ η μουσική είναι σύνθεση του βραβευμένου Hans Zimmer. Η σειρά μεταδόθηκε με τεράστια επιτυχία σε τουλάχιστον 30 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ν. Αφρική και πολλές άλλες. Η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ στη Βρετανία συγκέντρωσε 14 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ συνολικά κατέκτησε τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη δεκάδα των πιο δημοφιλών προγραμμάτων της χρονιάς στη χώρα.

Αναλυτικά οι μέρες μετάδοσης του Blue Planet II:

Κυριακή 12 Απριλίου στις 22.20 (διπλό επεισόδιο)
Μ. Πέμπτη 16/4 και Μ. Παρασκευή 17/4 στις 22.30 (διπλά επεισόδια)
Μ. Σάββατο 18/4 στις 21.15

Ο συναρπαστικός πλανήτης Γη, μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία, στις βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ Planet Earth II και Blue Planet II, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: skai.gr