Κλείσιμο

Μουσείο Ρέμπραντ: Σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε τατουάζ εμπνευσμένα από τον σπουδαίο Ολλανδό ζωγράφο

Τον επόμενο μήνα, το Rembrandt House Museum στο Άμστερνταμ θα ξεκινήσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ με τίτλο «The Poor Man’s Rembrandt Project»  

Τον επόμενο μήνα, το Μουσείο του Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ θα ξεκινήσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ με τίτλο «The Poor Man’s Rembrandt Project», με το οποίο θα προσφέρει… τατουάζ εμπνευσμένα από τον σπουδαίο ολλανδό ζωγράφο και τα έργα του, στην τιμή των 100-250€.

Τέσσερις tattoo artists επιλέχθηκαν για το πρότζεκτ. Ανάμεσα τους ο 71χρονος Henk Schiffmacher, διασημότητα στον χώρο των tattoo στην Ολλανδία – και όχι μόνο – που έχει γράψει βιβλίο για την ιστορία των τατουάζ και είναι γνωστός ως Hanky Panky. Στην πρωτοβουλία του μουσείου θα συμμετέχει και ο συνεργάτης του, tattoo artist και ζωγράφος Tycho Veldhoen, αλλά και οι καλλιτέχνες Rupa van Teylingen και Timothy John Englisch.

“Είμαστε όλοι μεγάλοι θαυμαστές του Ρέμπραντ” είπε ο Englisch στο Hyperallergic, αναφέροντας ότι η τεχνική του Ρέμπραντ έμοιαζε πολύ με την τέχνη του τατουάζ. «Ο χαλαρός και γρήγορος τρόπος που ζωγράφιζε κάτι μέσα σε λίγες γραμμές ήταν απίστευτος», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr