Litanie des Saints: Το διάσημο τραγούδι του Dr John όπως το διασκεύασε ο Νότης Μαυρουδής

Σε έναν από τους βραβευμένους με «Αρίων» δίσκους του, το "Café de l' art Vol. 6",ο Νότης Μαυρουδής διασκεύασε την ονειρική «Λιτανεία των Αγίων» σε κιθαριστικό ντουέτο

Πανελλήνια συγκίνηση σκόρπισε  η είδηση του θανάτου του 77χρονου βραβευμένου μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, που έφυγε από τη ζωή  το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2023

Σε έναν από τους βραβευμένους με «Αρίων» δίσκους του, το "Café de l' art Vol. 6",ο Νότης Μαυρουδής με τον συνεργάτη του, Παναγιώτη Μάργαρη, διασκεύασε το διάσημο τραγούδι του Dr. John "Litanie des Saints" (Λιτανεία των Αγίων), σε ένα ονειρικό κιθαριστικό ντουέτο. 

 Ο Dr. John (Malcolm John Rebennack), ένας ιδιόρρυθμος Αμερικανός συνθέτης της jazz και των bluesπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη, κυκλοφόρησε το 1992 το  Litanie des Saints, ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ, χάρη στην ταξιδιάρικη, έθνικ μελωδία του σε ρυθμό τάνγκο και στους στίχους σε αφρικανική διάλεκτο, στην οποία αναμειγνύονται τα γαλλικά Κρεόλ και στοιχεία κάποιας ισπανικής διαλέκτου.

Ο θρύλος της Νέας Ορλεάνης - με έξι Grammy και στο Rock and Roll Hall of Fame – έφυγε από τη ζωή το Ιούνιο του 2019, σε ηλικία 77 ετών.

Πηγή: skai.gr