Κίνα: Δημιούργησαν δωμάτια «απόδρασης» που λειτουργούν ως παιχνίδια αφήγησης

Στην είσοδο του χώρου, ένα γιγαντιαίο δέντρο από ρητίνη και καλυμμένο με ασημόχαρτο υψώνεται τρυπώντας το ταβάνι

Ευέλικτο χώρο για την εταιρεία εμβυθιστικών παιχνιδιών Qian Hu Zhi Wu δημιούργησε στην κινεζική πόλη Σιαμέν το στούντιο Cun Panda· η εταιρεία λειτουργεί 14 δωμάτια απόδρασης στην Κίνα και ο νέος χώρος των 330 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευελιξία που θα επιτρέπει την υλοποίηση σειράς αφηγήσεων παιχνιδιού.

«Στοχεύουμε στη δημιουργία χώρου που μπορεί να αφηγηθεί ιστορίες» είπαν από το στούντιο. «Το ντιζάιν προσθέτει εξαιρετική φαντασία και δημιουργικότητα στον χώρο, στον οποίο ενσωματώνεται τέχνη και εμβυθιστική εμπειρία».

Τα δωμάτια «απόδρασης»

Στην είσοδο του χώρου, ένα γιγαντιαίο δέντρο από ρητίνη και καλυμμένο με ασημόχαρτο υψώνεται τρυπώντας το ταβάνι. Εγκαταστάσεις φωτισμού σχεδιάστηκαν ως δορυφόροι και πλανήτες γύρω από το δέντρο, δίνοντάς του μια φουτουριστική αίσθηση.

Το δέντρο περιβάλλεται από μια σειρά σχηματισμών σαν βράχια, για τους οποίους πηγή έμπνευσης ήταν το Stonehenge. «Το Stonehenge εκλαμβάνεται ως το πρότυπο για να ανοίξουμε τον συνυφασμένο χώρο που οδηγεί στον νέο κόσμο για να δημιουργήσουμε πύλη στις διαστάσεις του εικονικού και του πραγματικού» εξήγησαν από το στούντιο.

Τα δωμάτια «απόδρασης»

Το Cun Panda ιδρύθηκε το 2019 από τους Xuanna Cai και Jiacheng Lin· έχει γραφεία στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, την Κουνμίνγκ και τη Σιαμέν.

Τα δωμάτια «απόδρασης»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ