John Leguizamo: Αγωνίζεται για τις διακρίσεις του Χόλιγουντ σε βάρος των λατινοαμερικανών ηθοποιών – Σπόντες για Αλ Πατσίνο

Ο ηθοποιός το 2022 επέκρινε τις επιλογές του Τζέιμς Φράνκο σε μια ταινία για τον Φιντέλ Κάστρο    

Ο Τζον Λεγκουιζάμο μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον Αλ Πατσίνο, που υποδύεται έναν Πουερτορικανό στην ταινία «Carlito's Way».

Η ταινία του 1993 σε σκηνοθεσία του Μπράιαν Ντε Πάλμα, ακολουθεί έναν πρώην απατεώνα που προσπαθεί να ζήσει μια ζωή χωρίς εγκλήματα μετά την έξοδο από τη φυλακή και στην οποία συμμετείχε και ο Λεγκουιζάμο.

«Ξέρετε, ήταν κάτι της εποχής - πριν από αυτό έπαιξε έναν Κουβανό», είπε ο Λεγκουιζάμο, αναφερόμενος σε παλαιότερο ρόλο του Πατσίνο στην ταινία του Ντε Πάλμα «Scarface».

«Ναι, προσπαθούσε να κάνει κουβανέζικο/μεξικανική προφορά», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι προσπάθησε και είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, τόσο λαμπρός -ήταν ο ήρωάς μου- αλλά ήταν περίεργο, φίλε».

Ο Λεγκουιζάμο διευκρίνισε: «Είναι περίεργη εμπειρία να είσαι λατινοαμερικανός σε μια λατινική ιστορία γραμμένη από έναν Λατίνο και ο πρωταγωνιστής είναι ένας λευκός που προσποιείται ότι είναι από το Πουέρτο Ρίκο. Δεν πρόκειται να πω ψέματα, είναι σουρεαλιστικό. Ήταν σουρεαλιστικό».

Ο ρόλος του γκάνγκστερ Μπένι Μπλάνκο στο «Carlito's Way» ήταν το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Λεγκουιζάμο. Ωστόσο, είπε ότι «απέρριψε την πρόταση μερικές φορές» πριν «τελικά» αποφασίσει να το κάνει. «Απλώς το Χόλιγουντ ήταν πάντα περίεργο», είπε.

Ο ηθοποιός εδώ και καιρό αγωνίζεται κατά των διακρίσεων του Χόλιγουντ σε βάρος των λατινοαμερικανών ηθοποιών και το 2022 επέκρινε τις επιλογές του Τζέιμς Φράνκο σε μια ταινία για τον Φιντέλ Κάστρο.

Πηγή: skai.gr