«It's a Man's, Man's World»… Ακούστε αυτό το σπάνιο ντουέτο από τον James Brown και τον Luciano Pavarotti

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ερμηνεία σε πολλά επίπεδα

Το να βλέπεις τη συνύπαρξη του Τζέιμς Μπράουν με τον Λουτσιάνο Παβαρόττι στη σκηνή και να τραγουδούν το «It's a Man's, Man's World» είναι, αναμφισβήτητα, ένα δώρο. 

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ερμηνεία σε πολλά επίπεδα. Πρώτον, ο Τζέιμς Μπράουν είναι σε κορυφαία φόρμα, η φωνή του δυνατή και καθαρή. Διοικεί τη σκηνή και κυριαρχεί - είναι από κάθε άποψη ισάξιος του Παβαρόττι-, ο οποίος τραγουδά στα ιταλικά με μεγάλη λεπτότητα, φινέτσα και συναίσθημα.

Το βίντεο είναι γεμάτο με στιγμές χάρης - όπως όταν ο Brown, με ένα μαγευτικό κούνημα του χεριού του παραχωρεί τη σκηνή στον Παβαρόττι για να τραγουδήσει το σόλο του, ή όταν ο Μπράουν αναφέρει ότι «η Βίβλος μου λέει ότι ο Νώε έφτιαξε την Κιβωτό», σαν να ήταν πραγματικά η δική του Βίβλος.

Η παράσταση του Τζέιμς Μπράουν δεν έχει να κάνει με τους σκηνοθετημένους θεατρινισμούς του, ούτε με τον χορό του, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Αυτό έχει να κάνει με το τραγούδι και το να «περάσει» το τραγούδι. Και από κάθε άποψη, πρόκειται για μια εκπληκτική, συγκλονιστική ερμηνεία που «κόβει» την ανάσα. 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: βίντεο