Κλείσιμο

Η επική περιπέτεια «Life of Pi» στο Μπρόντγουεϊ

«Εκθαμβωτικό θαύμα σκηνικής τέχνης» χαρακτηρίζεται το θεατρικό έργο από το EW

Από τότε που κυκλοφόρησε, το 2001 το μυθιστόρημα «Life of Pi» (Η Ζωή του Πι) του Γιαν Μαρτέλ το 2001, έχει γίνει διεθνές μπεστ σέλερ και η βάση για την ταινία του Ανγκ Λι που κέρδισε Όσκαρ το 2012.

Πιο πρόσφατα διασκευάστηκε για την πέντε φορές βραβευμένη με Olivier θεατρική παραγωγή στο Λονδίνο και τώρα κάνει ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ στο Gerald Schoenfeld Theatre της Νέας Υόρκης.

Δημιουργικά προσαρμοσμένο από τη θεατρική συγγραφέα Λολίτα Τσακραμπάρτι σε σκηνοθεσία του Μαξ Γουέμπστερ, το έργο διαδραματίζεται σε ένα μεξικανικό νοσοκομείο το 1978 καθώς ο νεαρός Πι Πάτελ (ο Χιράν Αμπεϊσεκάρα, που επαναλαμβάνει τον ρόλο που του χάρισε το βραβείο Olivier) αφηγείται πώς έμεινε ναυαγός στη θάλασσα με μια τίγρη της Βεγγάλης να του κάνει παρέα. Ο Πι, είναι ο μόνος επιζών από το ναυάγιο του Tsimtsum ιαπωνικού φορτηγού πλοίου που χάθηκε στη θάλασσα μαζί με την οικογένειά του και τα περισσότερα ζώα από τον ζωολογικό κήπο του πατέρα του στην Ινδία.

Όταν την έπληξε η τραγωδία, η οικογένειά του Πι προσπαθούσε να ξεφύγει από την πολιτική αναταραχή στην Ινδία με την ελπίδα να κάνει μια νέα αρχή στον Καναδά. O Πι πρέπει να πει στον Ιάπωνα ασφαλιστικό ερευνητή και στον Καναδό διπλωμάτη τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια των 227 ημερών στη θάλασσα. Καθώς ο Πι λέει την ιστορία του, η θεατρική σκηνή μεταμορφώνεται από ένα στείρο νοσοκομείο σε έναν πολύχρωμο ζωολογικό κήπο στο Ποντισερί της Ινδίας, αναφέρει το EW. Zωηρές μαριονέτες των Νικ Μπαρνς και Φιν Κάλντγουελ είναι τα άγρια ζώα στον ζωολογικό κήπο της οικογένειας Πατέλ.

H αξιοσημείωτη ιστορία ελπίδας, πίστης και επιμονής προσφέρει «μια συναρπαστική θεατρική βραδιά» αναφέρεται σε κριτική της Wall Street Journal. «Εκθαμβωτικό θαύμα σκηνικής τέχνης» χαρακτηρίζεται το θεατρικό έργο από το EW.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ταινία