Κλείσιμο

Χαμός με τη Charlize Theron - Δήλωσε ότι η μητρική της γλώσσα «πεθαίνει» και έπεσαν να τη φάνε!

Η σταρ του «Monster» κατέθεσε τη συγκεκριμένη άποψη στο podcast «Smartless», ωστόσο δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των ακροατών... 

Σφοδρή κριτική δέχεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Σαρλίζ Θερόν, καθώς σε συνέντευξή της, ανέφερε ότι η μητρική της γλώσσα (είναι γεννημένη στη Νότια Αφρική), τα «Afrikaans» είναι μια γλώσσα που «πεθαίνει».

Η σταρ του «Monster» κατέθεσε τη συγκεκριμένη άποψη στο podcast «Smartless», ωστόσο δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των ακροατών, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η 47χρονη Σαρλίζ Θερόν αποκάλυψε ότι έμαθε να μιλά άπταιστα αγγλικά, όταν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 19 της χρόνια, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν περίπου «44 άτομα που μιλάνε ακόμα» τα Afrikaans.

«Είναι σίγουρα μια γλώσσα που πεθαίνει, δεν είναι μια πολύ χρήσιμη γλώσσα», είπε στους οικοδεσπότες Jason Bateman, Sean Hayes και Will Arnett.

Οι δηλώσεις της πυροδότησαν ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Νότια Αφρική. Κάποιοι την χαρακτήρισαν κακώς ενημερωμένη, άλλοι πάλι συμφώνησαν ότι τα Afrikaans είναι μια «νεκρή γλώσσα».

«Η Charlize Theron είναι μία θρύλος. Πράγματι, τα Afrikaans είναι μια νεκρή γλώσσα. Ανήκει στο παρελθόν. Είναι ένα εργαλείο, που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για την καταπίεση των Αφρικανών», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Αυτή η δήλωση έγινε για να κατευνάσει το Χόλιγουντ. Δεν συμφωνώ μαζί της. Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες γλώσσες, η γλώσσα Afrikaans πρέπει να διατηρηθεί».

Το Pan South African Language Board (PanSALB), το οποίο συστάθηκε για την προώθηση της πολυγλωσσίας στη χώρα, χαρακτήρισε τα σχόλια της Θερόν «ανησυχητικά», προσθέτοντας ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι τα Afrikaans είναι η τρίτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στη χώρα.

Πηγή: skai.gr