Heroes of Bronze: 6λεπτη μίνι ταινία «γράμμα αγάπης» για τους αγώνες των αρχαίων Ελλήνων κατά των Περσών – Βίντεο

Η επική animation μικρού μήκους ταινία, Heroes of Bronze, με υπέροχα γραφικά, έχει προκαλέσει πάμπολλα επιδοκιμαστικά σχόλια

«Γράμμα αγάπης» για την αρχαία Ελλάδα από έναν και μόνον άνθρωπο, τον Μάρτιν Κλέκνερ, αποτελεί η μικρού μήκους (εξάλεπτη) ταινία Heros of Bronze: The Memory στο YouTube. 

Η μικρού μήκους ταινία πραγματεύεται τους Περσικούς Πολέμους, τους αγώνες των αρχαίων Ελλήνων κατά των Περσών από τη μάχη του Μαραθώνα (490πΧ) στη μάχη των Πλαταιών (479πΧ), με το παιδί ενός από τους σκοτωμένους πολεμιστές του Μαραθώνα να συνεχίζει τον αγώνα του πατέρα του, φορώντας την πανοπλία του και παίρνοντας τα όπλα του. 

Η επική animation μικρού μήκους ταινία, με υπέροχα γραφικά, έχει προκαλέσει πάμπολλα επιδοκιμαστικά σχόλια, και απ’ ό,τι φαίνεται έπεται συνέχεια, καθώς αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος ενός εκτεταμένου σεναρίου για την ταραγμένη ιστορική περίοδο.

Τι δηλώνει ο ίδιος ο δημιουργός 

«Το Heroes of Bronze είναι μια προσωπική μικρού μήκους CGI ταινία στην οποία δουλεύω τα τελευταία 4 χρόνια, μια δουλειά με αγάπη και μια εισαγωγή σε μια εποχή που νομίζω ότι λείπει πολύ από τον σημερινό κόσμο του κινηματογράφου και των κινουμένων σχεδίων. Δεν είμαι ιστορικός, ωστόσο, προσπάθησα να αποδώσω δικαιοσύνη στην αρχαία Ελλάδα. Ήθελα να την απεικονίσω με όση ιστορική ακρίβεια μπορούσα, αλλά ταυτόχρονα, να την κάνω ‘μεγαλύτερη από τη ζωή’, όπως ζει στη φαντασία μου. Είμαι βέβαιος ότι έχω κάνει λάθη, παρόλα αυτά, ελπίζω ότι κατάφερα να συλλάβω το πνεύμα των αρχαίων χρόνων και της ελληνοπερσικής περιόδου πολέμων».

Η μικρού μήκους ταινία

Πηγή: skai.gr