Το Happy Traveller κατακτά την κορυφή του Σμόλικα (trailer)

Το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 17.40, στον ΣΚΑΪ.

Μετά τη θάλασσα και τα νησιά, το Happy Traveller παίρνει τα… βουνά. Το Σάββατο 2 Ιουλίου, ο Ευτύχης ανεβαίνει στον Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας σε ένα επεισόδιο γεμάτο περιπέτεια, πανέμορφα φυσικά τοπία και παραδοσιακά ορεινά χωριά.

Ξεκινάει, οδηγώντας προς τη βορειοδυτική πλευρά του Σμόλικα στο ιστορικό χωριό της Σαμαρίνας όπου βλέπει παραδοσιακά έθιμα και δοκιμάζει τοπικές γεύσεις. Εκεί κοντά, επισκέπτεται το μνημείο της Αννίτσας αφιερωμένο στις μάχες των Ελλήνων στο ελληνοαλβανικό μέτωπο του ‘40. Στη συνέχεια, κατευθύνεται προς τη νότια πλευρά του Σμόλικα, στο χωριό Πάδες όπου βλέπει ένα μοναδικό αναρριχητικό πεδίο και συναντά αναρριχητές που σκαρφαλώνουν στα απότομα βράχια.

Το επόμενο πρωί ξεκινά την ανάβαση στο βουνό. Μετά τη στάση στην εντυπωσιακή Δρακόλιμνη, ανηφορίζει ακόμα πιο ψηλά, στην κορυφή του Σμόλικα, στα 2.637 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

traveller

traveller

Έχοντας φτάσει στην κορυφή και του Ολύμπου αλλά και του Βόρρα (Καϊμακτσαλάν) σαν εκπομπή σε παλαιότερα επεισόδια, με την τωρινή κατάκτηση του Σμόλικα, το Happy Traveller έχει πατήσει στις κορυφές και των τριών ψηλότερων βουνών της Ελλάδας.

Κάθε Σάββατο στις 17.40, στον ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr