Happy Traveller στο Βιετνάμ: Το A' Μέρος του ταξιδιού, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στον ΣΚΑΪ - Δείτε trailer

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα βλέπουν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως ο καθεδρικός ναός, η όπερα, το ταχυδρομείο και άλλα ιστορικά κτήρια που έφτιαξαν οι Γάλλοι όταν η Ινδοκίνα ήταν αποικία τους

Το Happy Traveller ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Βιετνάμ! Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, η εκπομπή ταξιδεύει στη Νοτιοανατολική Ασία και αρχίζει την εξερεύνηση του Βιετνάμ από τα νότια της χώρας και τη μεγαλύτερη πόλη, τη Χο Τσι Μιν, που παλιά λεγόταν Σαϊγκόν. 

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα βλέπουν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως ο καθεδρικός ναός, η όπερα, το ταχυδρομείο και άλλα ιστορικά κτήρια που έφτιαξαν οι Γάλλοι όταν η Ινδοκίνα ήταν αποικία τους. Περιπλανιούνται σε αγορές, δημοφιλείς πεζόδρομους και σοκάκια με παραδοσιακά μαγαζιά ενώ δεν παραλείπουν να ανέβουν στο ψηλότερο κτήριο στο κέντρο της πόλης για να δουν τη θέα από ψηλά.

Πηγαίνουν στο μουσείο με τα απομεινάρια του πολέμου για να μάθουν περισσότερα για τον πόλεμο του Βιετνάμ και βλέπουν από κοντά το μέγαρο της ανεξαρτησίας, όπου στις 30 Απριλίου 1975 έληξε ο σκληρός πόλεμος των 20 χρόνων με την κατάληψη της Σαϊγκόν από τον Δημοκρατικό Στρατό του Βιετνάμ (Βόρειου Βιετνάμ) και την επανένωση της χώρας σε μία Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.

Τέλος, βγαίνουν εκτός πόλης και πηγαίνουν στη ζούγκλα για να δουν το φυσικό περιβάλλον, στο οποίο διεξήχθη μεγάλο κομμάτι του πολέμου. Συγκεκριμένα πηγαίνουν και βλέπουν τα λεγόμενα "λαγούμια" των Βιετκόνγκ, δηλαδή τις υπόγειες σήραγγες με το δίκτυο καταφυγίων που χρησιμοποίησε στον πόλεμο ο στρατός του Βόρειου Βιετνάμ.

Το 1ο Μέρος, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 16.45 τον ΣΚΑΪ

#happytraveller: ταξιδιωτική εκπομπή από αληθινούς ταξιδιώτες!

Πηγή: skai.gr
TAGS: SkaitvGR