Ξένια Καλογεροπούλου: Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά όταν έχασα το φως μου

Τώρα όμως έχει συμβεί το αντίθετο, δεν προλαβαίνω

Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή του EΡΤNEWS «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά η Ξένια Καλογεροπούλου με αφορμή την επιστροφή της στη θεατρική σκηνή και συγκεκριμένα στην παράσταση του έργου του Τσέχωφ «Θείος Βάνιας», στο θέατρο Προσκήνιο.

Η ίδια δήλωσε πάρα πολύ ευτυχής που είναι στο συγκεκριμένο θέατρο παρά τα πολλά προβλήματα που έχει λόγω ηλικίας.

Αναφερόμενη στο ζήτημα όρασης που αντιμετωπίζει είπε μεταξύ άλλων ότι «πρόσφατα έκλεισα τα 86 μου χρόνια και μου κάνανε πάρτι εδώ με κεράκια[…] έλεγα δεν θέλω άλλα γενέθλια, δεν θέλω να ζήσω γενικά, δεν αντέχω να είμαι έτσι, αλλά σιγά -σιγά κάτι άλλαξε γιατί άρχισα να δουλεύω, να κάνω πολλά πράγματα. Από εκεί που ήμουνα στο σπίτι κι έκλαιγα την μοίρα μου τώρα κάνω πολλά. Το βασικό βέβαια είναι η συμμετοχή μου εδώ πέρα, πρόκειται για έναν θίασο πάρα πολύ σπάνιο».

«Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά από τότε που έχασα το φως μου γιατί ήταν και φυσικό έχουν όλοι οι άνθρωποι δουλειές, έχουν παιδιά, έχουν προβλήματα…πού να έρχονται να βλέπουν μια γρια τυφλή και να της κάνουν παρεούλα…ήμουνα πάρα πολύ μόνη. Τώρα όμως έχει συμβεί το αντίθετο, δεν προλαβαίνω...» τόνισε μεταξύ άλλων η αγαπημένη ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας.

Πηγή: ertnews.gr