Γιατί «μπλόκαρε» τον Στίβεν Κινγκ η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ; Ο διάσημος συγγραφέας εξηγεί

Τον Ιούνιο του 2020 η διάσημη συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» διέγραψε ένα tweet της με το οποίο εξέφραζε τον θαυμασμό της στον επίσης διάσημο συγγραφέα Στίβεν Κινγκ, μετά τη στήριξή του στις τρανς γυναίκες.

Ο συγγραφέας διάσημων βιβλίων όπως η «Λάμψη», το «Πράσινο Μίλι» και το «Αυτό» σε συνέντευξή του στο Daily Beast μίλησε για το περιστατικό και αποκάλυψε ότι η συνάδελφός του τον μπλόκαρε, σύμφωνα με τον Independent.

«Η Τζο με ακύρωσε. Με μπλόκαρε και κάπως έτσι. Κοιτάξτε πως έχει: Είναι ευπρόσδεκτη η άποψή της. Έτσι έχουν τα πράγματα στον κόσμο», τόνισε ο Κινγκ.

«Εάν πιστεύει ότι οι τρανς γυναίκες είναι επικίνδυνες ή ότι οι τρανς γυναίκες κάπως δεν είναι γυναίκες ή όποιο τελωσπάντων πρόβλημα έχει με αυτό, η ιδέα ότι κάποιος “μεταμφιεσμένος” σε γυναίκα πρόκειται να επιτεθεί σε μια “αληθινή” γυναίκα στην τουαλέτα –εάν τα πιστεύει όλα αυτά, είναι δικαίωμά της να έχει τη γνώμη της», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Κινγκ περιέγραψε πως ρωτήθηκε στο Twitter εάν πιστεύει ότι οι γυναίκες τρανς είναι γυναίκες και εξέφρασε ξεκάθαρα τη δική του άποψη ότι ναι, είναι.

«Αυτό τη θύμωσε, η γνώμη μου. Είναι σαν το παλιό ρητό “Δεν συμφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα να το λες”. Άρα κανείς δεν “ακύρωσε” την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι μια χαρά. Απλά ένιωθα ότι η δική της άποψη κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά έτσι είναι η ζωή».

Ο διάσημος συγγραφέας είπε επίσης ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η άποψη της Ρόοουλινγκ για τις τρανς γυναίκες αποτελεί μια ακραία θέση στο συνολικό πολιτικό της σκεπτικό και εξήγησε:

«Ήταν πολύ αντι-Brexit και πολύ αντι-Τραμπ. Είναι με την πλευρά “των αγγέλλων” στις περισσότερες απόψεις της, αλλά έχει αυτή τη μία στην οποία είναι κάθετη. Χωρίς αμφιβολία».

Πηγή: skai.gr