Κλείσιμο

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για πτυχία ηθοποιών: «Τρίχες ότι είμαστε η χώρα του Πολιτισμού»

Ο ηθοποιός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται στη χώρα μας η Τέχνη

Για το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, που εξισώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών με το απολυτήριο του Λυκείου, μίλησε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Ο ηθοποιός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απαξίωση με την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζεται στη χώρα μας η Τέχνη.

«Με εξοργίζει. Δεν αντέχω άλλο με αυτή την απαξίωση στην Τέχνη. Τη θυμόμαστε μόνο προεκλογικά και μόνο όταν τη χρειαζόμαστε κάτι και να λέμε ότι είμαστε η χώρα του Πολιτισμού… τρίχες», είπε ο ίδιος. 

Σε άλλο σημείο ο ηθοποιός τόνισε: «Ακούμε τεράστιες ανακρίβειες. Ότι δεν θίγονται δικαιώματα των εργαζομένων, ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο… Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι δεν ήξερε ακριβώς τι υπέγραψε. Μονίμως αντιμετωπίζουμε μία απίστευτη κοροϊδία. Κατ’ αρχάς να πάρει πίσω το Διάταγμα που υπέγραψε, δεν υπογράφουμε πράγματα έτσι χωρίς να ξέρουμε. Εμείς ζητάμε να γίνει πανεπιστημιακού επιπέδου η καλλιτεχνική εκπαίδευση, να βρεθεί ο τρόπος να αναγνωριστούν σωστά τα πτυχία μας.

Τόσα χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε μία απίστευτη απαξίωση με την αφαίρεση των καλλιτεχνικών από τα σχολικά μαθήματα, μετά στην πανδημία, που στα πρώτα διαγγέλματα, δεν υπήρχαμε καν σαν κλάδος που έχει πληγεί και βλέπουμε, δυστυχώς, το πράγμα να επιδεινώνεται». 

Πηγή: skai.gr