«Γειτονιές στο πιάτο»: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στη συνοικία των φοιτητών - Δείτε trailer

Αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 17:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξερευνά την πιο γνωστή φοιτητική συνοικία της Αθήνας, τη γειτονιά του Ζωγράφου

Αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 17:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξερευνά την πιο γνωστή φοιτητική συνοικία της Αθήνας, τη γειτονιά του Ζωγράφου. Ανάμεσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, ανάμεσα στο Γουδί και τα Ιλίσια υπάρχουν πολλά μέρη για καλό και ποιοτικό φαγητό. 

Η γνωστή σε όλους, κατοίκους και μη, «Pizza Normandia» είναι μια παραδοσιακή πιτσαρία, σημείο αναφοράς της περιοχής εδώ και 43 χρόνια. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπαίνει στο εργαστήριο όπου φτιάχνουν την κλασική πίτσα καναδέζικου τύπου σε ταψάκι. 

«Γειτονιές στο πιάτο»

Επόμενος σταθμός τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά της «οικογενείας Γρατσάνη», μια πιο σύγχρονη εκδοχή του παλιού, κλασικού, γαλακτοπωλείου. Εδώ έρχονται καθημερινά φρέσκο γάλα, βούτυρο και μια μεγάλη ποικιλία τυριών κίτρινων από το τυροκομείο της οικογένειας, στο Καστράκι Δωρίδας.

Ο Θανάσης κι η Νικολέττα υποδέχονται τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, στο «Άλσος», ένα κλασικό φοιτητικό μεζεδοπωλείο. Παραδοσιακές συνταγές και μαμαδίστικα φαγητά σε ένα μαγαζί που φτιάχτηκε με αγάπη για τους φοιτητές. 

«Γειτονιές στο πιάτο»

Τελευταία στάση αυτής της περιήγησης στην περιοχή του Ζωγράφου, το «Κουτούκι του Μπαρμπακώστα». Εκεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά τον κ. Γιάννη, μάστορα του κάρβουνου και της σούβλας που φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα ψητά κρέατα που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Αθήνα. 

«Γειτονιές στο πιάτο»

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές, quesadillas με κοτόπουλο και cheddar και σαλάτα με φακές και καπνιστό σολομό.  

«Γειτονιές στο πιάτο»

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

Πηγή: skai.gr