Eurovision 2022: Σήμερα ο μεγάλος τελικός-Τι λένε τα στοιχήματα για την ελληνική συμμετοχή

Στο Τορίνο «χτυπάει» η καρδιά της Ευρώπης σήμερα, 14 Μαΐου, καθώς το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Τα 66 αυτά χρόνια η γοητεία του διαγωνισμού παραμένει διαχρονική: ένα περίεργο πάντρεμα μουσικών ειδών, χιούμορ και γεωπολιτικών παιχνιδιών που συναρπάζουν τόσο τους λάτρεις της ποπ όσο και τους εθισμένους στην πολιτική διπλωματία. 

Τα 20 τραγούδια που διακρίθηκαν στους δύο ημιτελικούς, μαζί με αυτά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, που περνούν αυτόματα στον τελικό, θα ακουστούν στη σκηνή του Pala Olimpico και η Ευρώπη θα ψηφίσει για να αναδείξει τον μεγάλο νικητή για φέτος. 

Τα γραφεία στοιχημάτων έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες για να προβλέψουν τις θέσεις στις οποίες θα «τερματίσει» η κάθε χώρα.

Η καλοδουλεμένη μπαλάντα της Αμάντα Γεωργιάδη Τένφιορντ, που εκπροσωπεί τη χώρα μας, δείχνει να έχει τα φόντα για να πάρει μία αρκετά καλή θέση. 

Θα εμφανιστεί στη 17η θέση, μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα προγνωστικά από το eurovisionworld η χώρα μας θα βρίσκεται μέσα στην δεκάδα ενώ κατατάσσεται 8η όσον αφορά στην πιθανότητα νίκης.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση, πάντως, θεωρείται η Ουκρανία, με το παραδοσιακό τραγούδι «Stefania»

Το δεύτερο μεγαλύτερο φαβορί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Space Man του Sam Ryder. Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Σουηδία με τη Cornelia Jakobs και το τραγούδι Hold me closer. Πολύ κοντά στα προγνωστικά πάντως βρίσκονται, τόσο η Ιταλία με τους Mahmood και Blanco με το τραγούδι Brividi, αλλά και η Ισπανία με τη Chanel, και το SloMo. Στην έκτη θέση βρίσκεται και η Πολωνία με τον Ochman και το River. Ακολουθεί η Σερβία

Ο τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Πηγή: skai.gr