Κλείσιμο

Eurovision 2022: Απόψε ο 2ος ημιτελικός- Με τo «Ela» διαγωνίζεται η Κύπρος- Πλάνα από τις πρόβες

Για δεύτερη φορά, μετά τη πρώτη τη Τρίτη, η Ιταλία και συγκεκριμένα το Τορίνο υποδέχονται απόψε τον 66ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision υπό το σύνθημα “The sound of beauty”. Εκατομμύρια τηλεθεατών από Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία και Αμερική αλλά και άλλες γωνιές του κόσμου θα παρακολουθήσουν απόψε ζωντανά τη διεξαγωγή του Δεύτερου Ημιτελικού του φετινού διαγωνισμού ο οποίος φιλοξενείται στο Pala Alpitour. 

Κεντρικοί παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Mika, η σπουδαία Ιταλίδα τραγουδίστρια Laura Pausini και ο Ιταλός ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής Alessandro Cattelan.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς: Mika, Laura Pausini και Alessandro Cattelan.

Κατά την έναρξη του λαμπερού show θα παρακολουθήσουμε τον Alessandro ως άλλο πράκτορα 007 να… κατασκοπεύει τα καμαρίνια των διαγωνιζόμενων και γενικά όλο το παρασκηνιακό κομμάτι της φετινής διοργάνωσης λίγα λεπτά μόλις πριν εμφανιστεί στη σκηνή για να συναντηθεί με τους άλλους δύο συναδέλφους του.

Για το διάλειμμα έχουν προσκληθεί οι δύο παρουσιαστές, Mika και Laura Pausini, εκμεταλλευόμενοι των ειδικοτήτων τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ερμηνεύσουν μαζί τα τραγούδια ‘Fragile’ του Sting και ‘People have the power’ της Patti Smith. Λίγο αργότερα, στη σκηνή θα εμφανιστούν οι εκπρόσωποι της χώρας στη Eurovision 2015 Il Volo. Οι τρεις νεαροί τενόροι, οι οποίοι μετά τον διαγωνισμό είδαν τη καριέρα τους να εκτινάσσεται στα ύψη εντός και εκτός Ιταλικών συνόρων, θα ερμηνεύσουν το “Grande amore” (το οποίο από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως χαμένο βραβείο του διαγωνισμού) σε μία πιο… rock διάθεση.

Δεκαοκτώ τραγούδια θα αποτελέσουν το διαγωνιστικό μέρος της αποψινής βραδιάς, το οποίο ανοίγει με τη συμμετοχή της η Φινλανδία και ολοκληρώνει η Τσεχία. Ανάμεσά τους και η συμμετοχή της Κύπρου με τίτλο “Ela” σε ερμηνεία της Ανδρομάχης, στον αριθμό 9.

Από τις δεκαοκτώ, μόλις οι δέκα βαθμολογικά πρώτες χώρες θα καταφέρουν να κερδίσουν από μία θέση στον Τελικό γύρο. Τα αποτελέσματα όπως κάθε χρόνο, θα κριθούν κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών έχουν ήδη συγκεντρωθεί μιας και τα μέλη τους έχουν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη χθεσινή γενική πρόβα του Ημιτελικού. Το κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Στην αποψινή διαμόρφωση των αποτελεσμάτων, πέρα από τις παραπάνω δεκαεπτά χώρες, θα συμβάλουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με σειρά εμφάνισης, οι δεκαοκτώ χώρες που θα διαγωνιστούν στον αποψινό, Δεύτερο Ημιτελικό είναι:

01        Φινλανδία    Jezebel    The Rasmus
02        Ισραήλ    I.M.    Michael Ben David
03        Σερβία    In Corpore Sano    Konstrakta
04        Αζερμπαϊτζάν    Fade to black    Nadir Rustamli
05        Γεωργία    Lock me in    Circus Mircus
06        Μάλτα    I am what I am    Emma Muscat
07        Άγιος Μαρίνος    Stripper    Achille Lauro
08        Αυστραλία    Not the same    Sheldon Riley
09        Κύπρος    Ela    Andromache
10        Ιρλανδία    That’s rich    Brooke
11        Βόρεια Μακεδονία    Circles    Andrea
12        Εσθονία    Hope    Stefan
13        Ρουμανία    Llámame    WRS
14        Πολωνία    River    Ochman
15        Μαυροβούνιο    Breathe    Vladana
16        Βέλγιο    Miss you    Jérémie Makiese
17        Σουηδία    Hold me closer    Cornelia Jakobs
18        Τσεχία    Lights off    We are Domi

Ο Δεύτερος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος.  Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision στο YouTube αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: OGAEGREECE ESC

ΠΗΓΗ: OGAEGREECE