Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 7 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

1. Βραβεία Ίρις 2023: Προβολές των φετινών υποψήφιων ταινιών στον Κινηματογράφο Άστορ

Λίγο πριν την Απονομή των φετινών Κινηματογραφικών Βραβείων Ίρις, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μας προσκαλεί από την Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στον κινηματογράφο Άστορ, για να δούμε τι υποψήφιες ταινίες. Σε μια εβδομάδα ελληνικού σινεμά, το Αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο φυσικό τους περιβάλλον, την κινηματογραφική αίθουσα, τις συνολικά 35 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, μεγάλου και μικρού μήκους που διεκδικούν ένα χρυσό αγαλματίδιο Ίρις. Τα Βραβεία ‘Ιρις 2023 θα απονεμηθούν την Τρίτη 27 Ιουνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιάστριες τις ηθοποιούς Νατάσα Εξηνταβελώνη και Λίλα Μπακλέση, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντή Φραγκόπουλου.

5-11 Ιουνίου 2023 | Δείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ. 
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 5 ευρώ. Ημερήσιο Εισιτήριο: 10 ευρώ. Εβδομαδιαίο Εισιτήριο: 30 ευρώ | Προπώληση: viva.gr. 
Κινηματογράφος Αστορ, Σταδίου 28 – Στοά Κοραή, Αθήνα, Τηλ: 21 0321 1950.

2. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Στις 18:30 θα προβληθεί το σύγχρονο ρομαντικό παραμύθι του Αλεξάντρ Κομπερίτζε «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό» για δύο νέους που συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται και δίνουν ραντεβού την επόμενη ημέρα. Μια κατάρα, ωστόσο, αλλάζει την εμφάνιση τους. Συνέχεια, στις 21:00, με την ταινία της Κλοέ Ζάο «Καλπάζοντας με το Όνειρο» για έναν νεαρό πρωταθλητή του ροντέο που βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν σοβαρό τραυματισμό.

25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr