Eddie Murphy: Θα βραβευτεί στις Χρυσές Σφαίρες για την πορεία του στον κινηματογράφο

Για 6 Χρυσές Σφαίρες έχει προταθεί συνολικά στην καριέρα του ο ηθοποιός

Μια ιδιαίτερη τιμητική διάκριση πρόκειται να λάβει ο Έντι Μέρφι στην 80η απονομή των Χρυσών Σφαιρών. Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Hollywood, ο κωμικός θα λάβει το τιμητικό βραβείο «Cecil B. DeMille» για τη συνολική του πορεία και την καριέρα του στον κινηματογράφο.

Το εν λόγω βραβείο είναι μία τιμητική διάκριση για ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους για τη συμβολή τους στην τέχνη του κινηματογράφου. Η πρώτη φορά που αποδόθηκε ήταν στην 9η τελετή των Χρυσών Σφαιρών το 1952 και πήρε το όνομα του από τον σκηνοθέτη που το παρέλαβε, Σέσιλ Ντε Μιλ (Cecil B. DeMille).

Για 6 Χρυσές Σφαίρες έχει προταθεί συνολικά στην καριέρα του ο ηθοποιός, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς του αμερικανικού κινηματογράφου κερδίζοντας μία φορά, για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία «Dreamgirls» το 2006. Η πιο πρόσφατη υποψηφιότητά του και μία από τις καλύτερες ερμηνείες του. ήταν στο μιούζικαλ «Dolemite is My Name» το 2019. 

Κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ στο Χόλιγουντ σχετικά με την προσωπική του ζωή, αφού έχει αποκτήσει δέκα παιδιά.

Σύμφωνα με το AP η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλς, με οικοδεσπότη τον βραβευμένο με Emmy κωμικό Τζέροντ Καρμάικλ (Jerrod Carmichael).

Πηγή: skai.gr