Κλείσιμο

Ο Drake δίνει πάνω από 100 εκατ. δολάρια για το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna – Δείτε video

Τριάντα έξι χρόνια έπειτα από την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 1987, το καρναβάλι τέχνης «ζωντανεύει» και πάλι

Δεύτερη ζωή θα αρχίσει να ξαναζεί το φθινόπωρο του 2023, στο Λος 'Αντζελες, το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna, 36 χρόνια έπειτα από την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 1987 στο Αμβούργο· χάρη στον ράπερ Drake που δίνει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και την εταιρεία του τέχνης και διασκέδασης DreamCrew σε συνεργασία με τον διευθυντή δημιουργικού, Michael Goldberg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luna Luna (@lunaluna)

«Η τέχνη θα πρέπει να έρχεται με μη συμβατικές αμφιέσεις και να φτάνει σε αυτούς οι οποίοι, εν πρώτοις, δεν την αναζητούν σε πιο προβλέψιμα σκηνικά» πίστευε ο εμπνευστής του Luna Luna, ο πολυμεσικός καλλιτέχνης André Heller. Κάλεσε κάποιους από τους πιο γνωστούς τότε καλλιτέχνες: ο Basquiat ζωγράφισε μια ρόδα λούνα παρκ, ο Keith Haring έβαλε τις εμβληματικές φιγούρες του σε ένα καρουζέλ, ο David Hockney απεικόνισε ένα αφηρημένο μαγεμένο δάσος πάνω σε ένα προσωρινό περίπτερο και η Sonia Delauney σχεδίασε την αψίδα που υποδεχόταν τους επισκέπτες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luna Luna (@lunaluna)

Περίπου 250.000 το επισκέφθηκαν εκείνο το καλοκαίρι. Ατυχείς περιστάσεις εμπόδισαν την προγραμματισμένη τότε τουρνέ του και οι κατασκευές πακεταρίστηκαν και αποθηκεύθηκαν κάπου στο Texas, όπου και παρέμειναν. Τώρα, μετά το Λος 'Αντζελες, ακολουθούν η Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές πόλεις, πριν ξεκινήσει για παγκόσμια τουρνέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ