Κλείσιμο

Djimon Hounsou: Νιώθω εξαπατημένος για τις αμοιβές μου στο Χόλιγουντ

  Ο Χουνσού επιστρέφει τώρα στους κινηματογράφους ως μάγος στο «Shazam! Fury of the Gods»

Παρά την 33χρονη καριέρα του στο Χόλιγουντ, με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και τη συμμετοχή του σε πολλές ταινίες δράσης και υπερηρώων, ο Ντζιμόν Χουνσού δήλωσε στη βρετανική «Guardian» ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «εξαιρετικά εξαπατημένος» όσον αφορά τις αμοιβές του.

«Ακόμα παλεύω για να βγάλω ένα δολάριο!», είπε ο Χουνσού. «Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους στη δουλειά που είναι απολύτως ευκατάστατοι και έχουν πολύ λίγες από τις διακρίσεις μου. Οπότε νιώθω εξαπατημένος, τρομερά εξαπατημένος, τόσο από οικονομική άποψη όσο και από άποψη φόρτου εργασίας», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Πρέπει ακόμα να αποδείξω γιατί πρέπει να πληρώνομαι. Έρχονται πάντα με μία χαμηλή προσφορά: "Έχουμε μόνο τόσα για τον ρόλο, αλλά σε αγαπάμε τόσο πολύ και πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορείς να πάρεις περισσότερα…". Ταινία με ταινία, είναι ένας αγώνας. Δεν έχω γνωρίσει ακόμη την ταινία που με πλήρωσε δίκαια».

Ο Χουνσού είπε ότι το Χόλιγουντ από την αρχή δεν του έδωσε τη σημασία που του άξιζε, ξεκινώντας από τον επαναστατικό ρόλο του ως εξεγερμένου σκλάβου στο «Amistad» του Σπίλμπεργκ. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση, ήταν ο συμπρωταγωνιστής του Άντονι Χόπκινς που κέρδισε τη μοναδική υποψηφιότητα για Όσκαρ της ταινίας. Με το «Blood Diamond» του 2016, η Ακαδημία πρότεινε τον Χουνσού για το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου και τον συμπρωταγωνιστή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου, παρά το γεγονός ότι η ταινία επικεντρώθηκε εξίσου στον χαρακτήρα του Χουνσού.

«Ένιωσα σοβαρά εξαπατημένος», είπε ο Χουνσού στην «Guardian». «Σήμερα, μιλάμε τόσο πολύ για το ότι τα Όσκαρ είναι τόσο "λευκά", αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε μια εποχή που δεν είχα καθόλου υποστήριξη: καμία υποστήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους, καμία υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης, από την ίδια τη βιομηχανία. Έμοιαζε σαν: "Θα πρέπει να είσαι χαρούμενος που προτάθηκες", και αυτό είναι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ