Κλείσιμο

«Κυριακές στην Αθήνα» για παιδιά και γονείς διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων

«Κυριακές στην Αθήνα» με δωρεάν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά 3-17 ετών και γονείς, διοργανώνει Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, από την Κυριακή 13 Μαρτίου και μία Κυριακή κάθε μήνα, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια, ευφάνταστα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, εργαστήρια χορού και κίνησης, θεατρο-παιδαγωγικά προγράμματα.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 51 τέτοιες δράσεις σε επτά Κυριακές, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν «μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι» το θέατρο, τις τέχνες, τα μουσεία, το περιβάλλον, το βιβλίο, τη διατροφή, τη διαφορετικότητα.

Οι χώροι όπου θα φιλοξενηθούν είναι: Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, η Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», η Παιδική Βιβλιοθήκη, η Πινακοθήκη, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα.

«Έχουμε αποδείξει ότι ο πολιτισμός στην Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση -θα συνεχίσουμε να κρατάμε τον πήχη ψηλά, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ