Τσουχτερό τίμημα σε δημοπρασία για τις αυθεντικές νότες του «We Are The World» - Βίντεο

Οι τέσσερις σελίδες πωλήθηκαν 156.250 δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions.

Οι αυθεντικές νότες του τραγουδιού «We Are The World» με μηνύματα από παγκόσμιους αστέρες άλλαξαν χέρια με ένα «τσουχτερό» τίμημα, όπως και άλλα πολύτιμα αντικείμενα του αείμνηστου τραγουδιστή της κάντρι, Κένι Ρότζερς που πωλήθηκαν σε δημοπρασία.

Ρούχα, πρωτότυπες φωτογραφίες, μουσικά τρόπαια, ακόμη και δύο αυτοκίνητα από το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του θρύλου της κάντρι «βγήκαν στο σφυρί» μαζί με τις πρωτότυπες παρτιτούρες του για την παγκόσμια επιτυχία «We Are The World».

Οι τέσσερις σελίδες πωλήθηκαν 156.250 δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions.

Το τραγούδι που γράφτηκε το 1985 από τους Λάιονελ Ρίτσι και Μάικλ Τζάκσον με παραγωγό τον Κουίνσι Τζόουνς για την εκστρατεία USA For Africa συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για το Ταμείο Βοήθειας στην Αφρική. Ο Κένι Ρότζερς ήταν ένας από τους πολλούς ερμηνευτές του τραγουδιού.

Οι παρτιτούρες είναι ιδιαίτερες επειδή φέρουν την υπογραφή πολλών από τους σταρ, Λάινελ Ρίτσι, Μάικλ Τζάκσον, Μπίλι Τζόελ, Σίντι Λόπερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και προσωπικά τους μηνύματα για τον Ρότζερς.

Γεννημένος το 1938 στο Χιούστον του Τέξας, ο τραγουδιστής Κένι Ρότζερς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της ποπ κάντρι στις ΗΠΑ. Πέθανε στο Σάντι Σπρινγκς της Τζόρτζια το 2020 σε ηλικία 81 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ