Κλείσιμο

Από τον Joaquin Phoenix μέχρι τον Willem Dafoe: Διάσημοι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον Ιησού στη μεγάλη οθόνη (video)

Την πιο ανθρώπινη διάσταση του Χριστού ανέδειξε ο Φράνκο Τζεφιρέλι στη -γυρισμένη με κινηματογραφικούς όρους- μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» 

Από την εποχή της δημιουργίας της κινούμενης εικόνας, το πρόσωπο του Χριστού ήταν από τα πρώτα που απασχόλησαν τον κινηματογράφο. Και η απεικόνισή του δείχνει ότι ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και των κινηματογραφικών ρευμάτων.

Η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται ο Χριστός είναι το «The passion play of Oberammergau» το 1898. Ωστόσο, την πιο ανθρώπινη διάσταση του Χριστού ανέδειξε ο Φράνκο Τζεφιρέλι στη -γυρισμένη με κινηματογραφικούς όρους- μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977).

Ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ερμηνείες του Ιησού που έχουν μεταφερθεί στην οθόνη τα τελευταία χρόνια. 

Joaquin Phoenix

Ο Joaquin Phoenix είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της εποχής μας, γνωστός για τις ερμηνείες και τις «μεταμορφώσεις» του. Έπαιξε τον ρόλο του Χριστού στην ταινία «Mary Magdalene». 

Willem Dafoe

Το 1988 ο διάσημος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Μάρτιν Σκορσέζε, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη ««Ο Τελευταίος Πειρασμός». Τον ρόλο του Ιησού ενσαρκώνει ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός, Willem Dafoe. 

Jim Caviezel

«Τα Πάθη του Χριστού» είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη ταινία για τον Ιησού. Σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον, η ταινία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, καθώς παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές του Χριστού πριν από τον θάνατο και την ανάστασή του. Ο Jim Caviezel έπαιξε τον Ιησού. 

Ewan McGregor

Ο Ewan McGregor έπαιξε, επίσης, τον Ιησού στο «Last Days in the Desert». Η ταινία παρακολουθεί τον Ιησού σε ένα οδοιπορικό στην έρημο, τη σταύρωσή του και πολλά άλλα.

Ralph Fiennes

Ο Ralph Fiennes υποδύθηκε τον Ιησού σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές μεταφορές της ζωής του. Στο «The Miracle Make» συμμετέχουν ηθοποιοί όπως η Emily Mortimer, η Julie Christie και άλλοι.

Christian Bale

Ο ηθοποιός υποδύεται τον Ιησού στην ταινία «Mary, Mother of Jesus» και αφηγείται την ιστορία που όλοι γνωρίζουμε μέσα από τα μάτια της μητέρας του. 

Πηγή: skai.gr