Charlize Theron και Johnny Depp έγιναν διάσημοι χάρη στη γενναιοδωρία των συναδέλφων τους – Υπάρχουν κι άλλοι στη… λίστα

Πρόκειται για αστέρες, που τα κατάφεραν στο Χόλιγουντ χάρη στην καλοσύνη των άλλων

Ράσελ Κρόου και Σάρον Στόουν 

Ο νικητής του Όσκαρ για τον «Μονομάχο» ήταν ο τελευταίος σταρ που ευχαρίστησε δημοσίως έναν συνάδελφό του, που πόνταρε πάνω του όταν ήταν εντελώς άγνωστος στο Χόλιγουντ. Και οι δύο πρωταγωνίστησαν στην ταινία «The Quick and the Dead» (1995). Η Στόουν ήταν η κορυφαία σταρ και απαίτησε από τους παραγωγούς της να προσλάβουν τον νεαρό Αυστραλό ηθοποιό. 

«Αν δεν υπήρχε η δύναμη της πεποίθησής της, δεν ξέρω πόσο καιρό θα έπρεπε να περιμένω για να μπορέσω να γυρίσω μια ταινία στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο ηθοποιός. 

Johnny Depp και Nicolas Cage

Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού τη δεκαετία του 1980, ο Κέιτζ πρότεινε στον Ντεπ, που τότε ήταν 20χρονος επίδοξος μουσικός, να βρεθεί μπροστά στην κάμερα. «Τον έστειλα να δει τον ατζέντη μου, ο οποίος του εξασφάλισε την πρώτη του οντισιόν, που ήταν το ‘’A Nightmare on Elm Street’’. Πήρε το ρόλο την ίδια μέρα», θυμήθηκε ο Κέιτζ σε συνέντευξή του στους «New York Times».

Johnny Depp και Nicolas Cage

Russell Crowe και Hugh Jackman  

Όταν ο Crowe ήταν ήδη ένα καθιερωμένο πρόσωπο στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ανταπέδωσε τη χάρη στον συμπατριώτη του και μελλοντικό συμπρωταγωνιστή του στο «Les Misérables». Ο Bryan Singer, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας του έπους των «X-Men», ήθελε ο Crowe να υποδυθεί τον Wolverine, στον οποίο εκείνος απάντησε: «Όχι, μόλις γύρισα τον Μονομάχο και δεν είναι για εμένα, αλλά θα μπορούσες να σκεφτείς αυτόν τον τύπο», αποκάλυψε ο Jackman, όταν ρωτήθηκε για το πώς πήρε τον ρόλο που του άλλαξε τη ζωή.

Russell Crowe και Hugh Jackman  

Charlize Theron και Tom Hanks 

Ο Χανκς είναι αγαπητός τόσο στους θεατές όσο και στους συναδέλφους του ηθοποιούς σε όλο τον κόσμο. Η Νοτιοαφρικανή σταρ οφείλει σε αυτόν τη μεγάλη της επιτυχία, όταν την έβαλε στο καστ της κωμωδίας του «That Thing You Do!», (1996). Όταν ο Χανκς τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille στις Χρυσές Σφαίρες του 2020, η ίδια έκανε ένα αφιέρωμα σε αυτόν, αναφερόμενη στη γενναιοδωρία του ηθοποιού κατά τη διάρκεια της οντισιόν της: «Μετά την πρώτη ανάγνωση, σκέφτηκα ότι τα είχα καταστρέψει όλα. Είχα ξεχάσει να αναπνεύσω και ο Τομ με κοίταξε και μου είπε: "Λυπάμαι, μπορείς να μου δώσεις πέντε λεπτά; Πρέπει να βγω έξω, αλλά όταν επιστρέψω, θα επαναλάβουμε ξανά αυτή τη σκηνή". Ο Τομ δεν χρειαζόταν πέντε λεπτά... Εγώ χρειαζόμουν πέντε λεπτά. Αυτά τα πέντε λεπτά ήταν ένα δώρο για εμένα, γιατί είδε μια νεαρή ηθοποιό, ιδρωμένη, να προσπαθεί να κρύψει την κρίση πανικού και τη νοτιοαφρικανική προφορά της. Τέτοιος άνθρωπος είναι και γι' αυτό αγαπάμε τον Τομ Χανκς».

O Tom Hanks 

Julianna Margulies και George Clooney 

«Ολόκληρη την καριέρα μου την οφείλω στον George Clooney», είχε πει κάποτε ο πρωταγωνιστής της σειράς «The Good Wife». Η ηθοποιός έγινε γνωστή χάρη στη σειρά ER, όπου συμπρωταγωνίστησε για αρκετές σεζόν στο πλευρό του Clooney. Σε μια πρώιμη εκδοχή της πλοκής, ο χαρακτήρας της «σκοτώθηκε», αλλά ο Clooney πίεσε τους παραγωγούς να την αναβιώσουν.

Julianna Margulies και George Clooney 

John Travolta και Quentin Tarantino 

Ο Ταραντίνο έχει αναστήσει αρκετούς ερμηνευτές κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως σκηνοθέτης. Είναι περισσότερο γνωστός για το ότι επανέφερε τον Τραβόλτα στην πρώτη γραμμή του Χόλιγουντ μετά την παρακμή του στη δεκαετία του 1980, δίνοντάς του τον ρόλο του Βίνσεντ Βέγκα στο «Pulp Fiction» (1994). 
«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, πιο διάσημοι από εμένα, που ήθελαν τον ρόλο, αλλά ο Ταραντίνο έβαλε την καριέρα του σε κίνδυνο και αρνήθηκε να γυρίσει την ταινία χωρίς εμένα», επιβεβαίωσε ο ηθοποιός το 2014.

John Travolta και Quentin Tarantino 

Mel Gibson και George Miller 

Όταν ο Γκίμπσον ήταν ένας μικρός ηθοποιός, πήγε τον φίλο του, Στιβ Μπίσλεϊ, στις οντισιόν για το «Mad Max». Αλλά η τραχιά εμφάνιση του Gibson, συμπεριλαμβανομένου ενός μαυρισμένου ματιού και ενός μελανιασμένου προσώπου από έναν καβγά σε μπαρ το προηγούμενο βράδυ, τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη George Miller. Ζήτησε από τον μυώδη νεαρό να επιστρέψει λίγες μέρες αργότερα, για να δοκιμαστεί για τον ρόλο ενός από τους κακούς της ταινίας. Η εμφάνιση και το χάρισμά του έπεισαν τον Μίλερ ότι ο άγνωστος κακοποιός επρόκειτο να γίνει ο ήρωας της ταινίας «Max Rockatansky».

Mel Gibson και George Miller 

Πηγή: skai.gr