Αντώνης Γιαννακός & Μπίλιω Μαρνέλη: Ο «Γλυκάνισος» είναι μία όμορφη συνάντηση & θα δούμε μεγάλες ανατροπές!

Οι τηλεοπτικοί ήρωες Ραφαήλ και Αλίκη από τη δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Γλυκάνισος» μίλησαν αποκλειστικά στο skai.gr για το κλίμα που επικρατεί στα γυρίσματα, τις εξελίξεις του έργου, το θέατρο, αλλά και γενικότερα για τις ανθρώπινες σχέσεις

Ο Αντώνης Γιαννακός και η Μπίλιω Μαρνέλη, οι τηλεοπτικοί ήρωες Ραφαήλ και Αλίκη από τη δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Γλυκάνισος» μίλησαν αποκλειστικά στο skai.gr για το κλίμα που επικρατεί στα γυρίσματα, τις εξελίξεις του έργου, το θέατρο, αλλά και γενικότερα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Δείτε εν συνεχεία όσα μας είπαν!

•    Αν μπορούσες να περιγράψεις τον «Γλυκάνισο» με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Α. Γιαννακός: Γενναιοδωρία, συνάντηση, ποικιλομορφία.

Μ. Μαρνέλη: Θάλασσα, μυρωδιές, αντίφαση.

•    Πως είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

Α. Γιαννακός: Καταφέρνουμε να περνάμε όμορφα μεταξύ μας μέσα στην αναγκαιότητα της γρήγορης εκτέλεσης ενός γυρίσματος. Ανθρώπινα και γλυκά... Και έτσι είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο χρονοδιάγραμμα αλλά και πιο "μαζί" σε ό,τι τελείται.

Μ. Μαρνέλη: Το κλίμα στα γυρίσματα είναι πολύ ζωντανό και ευνοϊκό, τόσο από πλευράς ηθοποιών όσο και συνεργείου και παραγωγής. Η δημιουργική διαδικασία και η συγκέντρωση συνδυάζεται με γέλιο και "αναλαφράδα".

•    Να περιμένουμε ανατροπές στην συνέχεια της πλοκής από τον ρόλο σου;

Α. Γιαννακός: Ε, νομίζω είναι αυτή η στιγμή στην ιστορία μας που όλες οι υπό ιστορίες των χαρακτήρων ενώνονται με κάποιο τρόπο και έρχεται η μεγάλη πτώση. Άρα, αλλαγές για όλους...

Μ. Μαρνέλη: Σίγουρα έρχονται στο φως στοιχεία που δεν ήταν αναμενόμενα βάσει του μέχρι τώρα προφίλ της Αλίκης.

•    Ο Ραφαήλ και η Αλίκη είναι ένα σύγχρονο ζευγάρι, που συχνά πυκνά προβάλλουν το θέμα της εμπιστοσύνης και της αποδοχής του άλλου, με τα καλά και τα κακά του. Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας εμπιστεύονται εύκολα ή δύσκολα στις σχέσεις; Επίσης, στον έρωτα χωρούν υποχωρήσεις;

Α. Γιαννακός: Μια τεράστια υποχώρηση από το "εγώ" σου, αυτό παίζει να είναι ο έρωτας.

Μ. Μαρνέλη: Η εμπιστοσύνη και η αποδοχή είναι δυο όροι που με απασχολούν πολύ και σε προσωπικό επίπεδο, στις φιλικές, τις οικογενειακές και τις ερωτικές σχέσεις. Νομίζω πως δεν εμπιστευόμαστε, ούτε και αποδεχόμαστε εύκολα διότι η διαδικασία αυτή απαιτεί χώρο, χρόνο και μετατόπιση από το Εγώ στον Άλλον. Βιώνουμε την εποχή του fast forward κατά την οποία τα θέλουμε όλα έτοιμα ή αλλιώς παραιτούμεθα και προχωράμε στο επόμενο. Αγνοούμε όμως πως έτσι συρρικνωνόμαστε, αποξενωνόμαστε, καθώς τελικά η μαγεία βρίσκεται στην ανακάλυψη και όχι στο αποτέλεσμα, στο χώρο που δημιουργείται, προκειμένου να επηρεάσουμε και να επηρεαστούμε, αψηφώντας τους κινδύνους και το φόβο του αγνώστου που ελλοχεύει η διαδρομή αυτή.
Σχετικά με το αν στον έρωτα χωρούν υποχωρήσεις πιστεύω ότι είναι απαραίτητες, προκειμένου να μετεξελιχθεί η σχέση από ένα παιχνίδι εγωισμών σε κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Είναι θέμα επιλογής, μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας φυσικά και αναλόγως και τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεται.

•    Θέατρο, Σινεμά ή Τηλεόραση; Ποιο από τα τρία προτιμάς και γιατί;

Α. Γιαννακός: Όλα την ίδια πυρηνική λειτουργία έχουν, τεχνικά και το πως συμβαίνουν είναι μια άλλη ιστορία... Εμείς, να παίζουμε θέλουμε.
Ίσως το θέατρο, επειδή σου παρέχει περισσότερες ελευθερίες και ευθύνες μαζί, να το αποζητώ περισσότερο, αλλά πάλι... Εμείς, να παίζουμε θέλουμε!

Μ. Μαρνέλη: Στο θέατρο εκτιμώ πολύ τη διαδικασία της πρόβας, τη διάθεση πειραματισμού, την εμβάθυνση, την επικοινωνία και τη συνοχή που απαιτείται μεταξύ των ηθοποιών, να μιλούν δηλαδή όλοι τρόπον τινά την ίδια γλώσσα. Όλες οι αισθήσεις είναι παρούσες στο εδώ και στο τώρα και συντελούν στο να γίνει μυσταγωγικός και τελετουργικός ο χαρακτήρας μιας παράστασης. Στο σινεμά και την τηλεόραση, από την άλλη, με γοητεύει ο πιο αποσπασματικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας των γυρισμάτων, το γεγονός ότι η αρχική αίσθηση που έχουμε για τα πράγματα μπορεί να αποκλίνει αρκετά από το τελικό αποτέλεσμα, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και από υποκριτικής. Η κάθε λήψη είναι μοναδική και ανεπανάληπτη και εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Αντιλαμβάνομαι μια ταινία ή μια σειρά σαν ένα παζλ, ένα μωσαϊκό εικόνων, που είναι στην ευχέρεια του σκηνοθέτη να τις συνταιριάξει με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκύπτει η πλοκή και η επιθυμητή ατμόσφαιρα, σύμφυτη με την εκάστοτε αισθητική πρόταση. 

•    Φέτος ανέβηκαν πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα. Πιστεύεις ότι στους καιρούς που διανύουμε, ο κόσμος βρίσκει μία διέξοδο στην τέχνη;

Α. Γιαννακός: Πλέον η τέχνη είναι η βασική διέξοδος. Πόσες σειρές, ταινίες, μουσική μας βοήθησαν να περάσουμε εποχές, όπου έπρεπε να μένουμε σπίτι. Σε δεύτερο χρόνο, οι άνθρωποι που σηκώνονται από τον καναπέ για να πάνε θέατρο είναι από τους βασικούς πυλώνες αυτής τη τέχνης, και ειδικά αυτή τη στιγμή που όλα λαμβάνουν χώρα με τις χειρότερες συνθήκες για τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού κλάδου, αν μπορείς ακόμα να τον αποκαλείς έτσι μετά τη νέα πτυχιακή μας αξιολόγηση. Δεν επέλεξαν από τα "recommended", που δεν είναι κακό, είναι απλά πιο εύκολο. Σηκώθηκαν και πήγαν θέατρο. Και η απτή εκτίμησή μας σε αυτούς μάλλον, δεν ξέρω, να ήταν να μην παράγουμε μια πιο "εύκολη" ψυχαγωγία για να καταναλωθεί γρήγορα και ψυχικά αναίμακτα.

Μ. Μαρνέλη: Πιστεύω ότι η ανάγκη του ανθρώπου για ψυχική και πνευματική ανάταση είναι μεγάλη, καθώς η επαφή με την τέχνη ανακουφίζει και απελευθερώνονται συναισθήματα που πολλές φορές δεν μπορούν να δηλωθούν ρητά. Λειτουργεί σαν αντίδοτο στη μοναξιά και στην τεχνοκρατική αντίληψη που μοιραία επικρατεί στις μέρες μας. Εννοείται ότι στην αμεσότερη επαφή με την τέχνη συνέβαλε το διαδίκτυο, οι πλατφόρμες κ.τ.λ.

•    Αν είχες μία μαγική ικανότητα, ποια θα ήθελες να είναι αυτή και γιατί; (π.χ. να πετάς, ή να είσαι αόρατος)

Α. Γιαννακός: Υπομονή

Μ. Μαρνέλη: Να διακτινίζομαι! Να εκμηδενίζω τις αποστάσεις.

•    Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; Ετοιμάζεις κάτι αυτήν την περίοδο;

Α. Γιαννακός: Αρκετά, που ελπίζω να γίνουν.

Μ. Μαρνέλη: Τα πλάνα είναι αβέβαια, οπότε και μυστικά!

#glykanisos

instagram.com/glykanisos/

Πηγή: skai.gr