Κλείσιμο

Alkyone: Η μουσική έκπληξη της χρονιάς έρχεται από την Έδεσσα

Η νεαρή τραγουδοποιός συνδυάζει τους indie και folk ήχους στο ντεμπούτο δίσκο της Exit Sign, που πρέπει να ακούσεις και δίνει ένα live στο ΚΠΙΣΝ  

Μέσα στο πλήθος των παραστάσεων, των νέων δίσκων και δημιουργιών, είναι πολύ λίγες οι φορές που αισθάνεσαι πως κάτι σε συντάραξε με τρόπο τέτοιο, που να το κουβαλάς μαζί σου για καιρό. Το τελευταίο διάστημα είχα δυο τέτοιες εμπειρίες. Η πρώτη είχε να κάνει με την performance «Goodbye, Lindita» του εικοσάχρονου Μάριο Μπανούσι, ενώ η δεύτερη με τις ονειρικές μουσικές της – επίσης εικοσάχρονης – ερμηνεύτριας, τραγουδοποιού και μουσικού, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Alkyone.

Η Alkyone είναι ένα κορίτσι που ζει και εργάζεται ως δασκάλα ειδικής αγωγής στην Έδεσσα, με αιθέρια φωνή, μυσταγωγική αισθητική και κλασικές σπουδές στο πιάνο. Μεγάλωσε μέσα στη μουσική, αφού ο πατέρας της είναι ερασιτέχνης μουσικός κι η ίδια συμμετείχε κατά διαστήματα στην μπάντα του.

Την πρώτη φορά που ακούσαμε κάτι δικό της, ήταν όταν το φθινόπωρο του 2022 ανέβασε στο YouTube κανάλι της την απόκοσμη διασκευή της στο ηπειρώτικο παραδοσιακό «Ξενιτεμένα μου πουλιά», ενώ λίγο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2023, ακολούθησε μια ακόμη υπέροχη διασκευή στο «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος μάλιστα, αγάπησε τόσο την εκδοχή της Alkyone, που την κάλεσε να συμμετάσχει φέτος μαζί του στις καλοκαιρινές περιοδείες του.

 Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr