Αυτές είναι 10 queer ταινίες και σειρές σε πλατφόρμες που αξίζουν την προσοχή σας

Tαινίες και σειρές για να μπούμε στο κλίμα του μήνα Pride, τον Ιούνιο

Η ιστορία της εκπροσώπησης της  ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας σε ταινίες και σειρές κρύβει συναρπαστικά (και συνάμα στενάχωρα) κομμάτια, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο στην συμπεριληπτικότητα τα τελευταία χρόνια. Με αφορμή τον θεσμό του Pride τον μήνα Ιούνιο, θα βρείτε παρακάτω μια λίστα από κορυφαίες κωμικές, δραματικές και ρομαντικές σειρές και ταινίες από streaming πλατφόρμες με αγαπημένους queer χαρακτήρες για να μπείτε στο πνεύμα.

  • «Ελίζα και Μαρσέλα» της  Isabel Coixet στο Netflix

Συγκλονιστική δραματική ταινία του 2019 βασισμένη στην αληθινή ιστορία 2 γυναικών που αποτελούν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε ποτέ, στις 08 Ιουνίου του 1901 στην Ισπανία. Αφηγείται την ιστορία της Elisa και της Marcela, που ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν, παρά το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλες σχέσεις δεν γίνονταν αποδεκτές. Ενώ προσπαθούν να κρατήσουν την αγάπη τους κρυφή, σχεδιάζουν ένα περίπλοκο σχέδιο για να επιτύχουν τη νομιμοποίηση του γάμου τους: Η Ελίζα «κλέβει» την ταυτότητα ενός άντρα, του Μάριο Σάντσεζ. Η ταινία αναδεικνύει τον αγώνα τους για την αναγνώριση της αγάπης τους και της ταυτότητάς τους από την κοινωνία και το σύστημα. 

  • «Δεν έχεις ιδέα» της Alice Wu στο Netflix

Μια ρομαντική κομεντί  του 2020 με επίκεντρο τη φιλία, τον εφηβικό έρωτα και την ανακάλυψη της σεξουαλικότητας. Ακολουθεί την ιστορία της Έλι, μιας έξυπνης και απομονωμένης μαθήτριας. Όταν ένας αγόρι της… «παραγγέλνει» να γράψει ερωτικά μηνύματα για να κερδίσει την κοπέλα που και οι δύο τους είναι ερωτευμένοι, η Έλι δέχεται να το βοηθήσει. Καθώς οι δύο τους αναπτύσσουν μια αναπάντεχη φιλία, η Έλι παλεύει με τα δικά της συναισθήματα και αναρωτιέται αν μπορεί να είναι ευτυχισμένη παραμένοντας πίσω από τον ρόλο που παίζει. Η ταινία εξερευνά θέματα όπως η αποδοχή του εαυτού και προσφέρει μια γλυκιά και συγκινητική ματιά στις εφηβικές σχέσεις. 

  • «Joyland» του Saim Sadiq στο Cinobo

Ταινία του 2022 που αποτελεί ορόσημο για το queer σινεμά, αφού είναι η πρώτη ταινία που Πακιστάν που προβλήθηκε στις Κάννες και δυστυχώς απαγορεύτηκε στην πατρίδα της. Μια δραματική ιστορία γεμάτη ζωντάνια και χρώμα που ακολουθεί έναν νεαρό άνδρα από μία παραδοσιακή πακιστανική οικογένεια που ερωτεύεται παράφορα μια trans γυναίκα κι ο απαγορευμένος τους έρωτας ξυπνά σιγά σιγά την επιθυμία των γύρω τους για σεξουαλική επανάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr